NIPT test

På Mama Mia Söder BMM erbjuder vi det fosterdiagnostiska testet NIPT, Non-Invasive Prenatal Testing, till självkostnadspris.Vad innebär test...

Vad innebär testet NIPT?

NIPT identifierar de vanligaste kromosomavvikelserna genom att analysera cellfritt DNA från fostret i mammans blod. Det man analyserar är kromosomavvikelse på kromosom 13, 18, 21 och man kan även se avvikelser på könskromosomerna X och Y.

NIPT har en träffsäkerhet på ca 99 procent och har ingen risk för missfall. Testet kan tas från vecka 12.

NIPT på regionens bekostnad

I speciella fall inom Region Stockholm erbjuds provet till den som gjort en KUB-undersökning där sannolikheten för kromosomfel är mer än 1:200. Rekommendationen är att man gör KUB innan NIPT.

Vårdval Stockholm - remiss till Mama Mia

Om du är inskriven på någon annan mödravård inom Vårdval Stockholm och önskar göra NIPT vid vår ultraljudsenhet så kan din mödravård skriva en remiss hit.

Välkommen till Mama Mia Söder BMM!

Letar du efter något annat? Se vilka fler tjänster som Mama Mia Söder Barnmorskemottagning/Ultraljud erbjuder.

Södermalm
Mama Mia Söder BMM ligger på Götgatan 83E på Södermalm. Här erbjuder vi mödravård, ultraljud, preventivmedelsrådgivning och cellprovtagning. Barnhälsovård erbjuder vi på Mama Mia Söder BVC som ligger i Söderhallarna, plan 9, vid Medborgarplatsen. Vi kan ordna med tolk vid behov. Mama Mias värdegrund För oss är det viktigt att se, bemöta och bekräfta alla våra kunder och samarbetspartners genom ett respektfullt och informativt förhållningssätt och med högsta servicefaktor. Om Mama Mia Mama Mia är Skandinaviens största privata kvinno- och barnhälsomottagning. Vi som arbetar på Mama Mia har alla lång yrkeserfarenhet och mycket hög specialistkompetens. Vi följer dig från graviditeten och under hela barnets uppväxt. Vården anpassas efter just era individuella önskemål och behov, för varje familj är unik! Mama Mia har vårdavtal med Region Stockholm. Varmt välkommen till Mama Mia Söder BMM!

Mama Mia Söder Barnmorskemottagning är känd för sitt varma mottagande och kompetenta personal. De erbjuder professionella ultraljudsundersökningar med pedagogisk information i en mysig och fräsch miljö. Några patienter har dock upplevt långa väntetider och otydlig information. Det fanns också viss kritik mot personalens bemötande och problem med journalsystemet.
Varmt bemötande
Brist på information
Otrevlig personal
Brustet journalsystem
graviditet, mödravård, ultraljud
*Sammanfattat från Google (33).

4.5
Johanna L.
21 nov, 2022
Fantastisk mottagning och bemötande, kompetenta och inkännande barnmorskor. Tack!
Jessica H.
23 mar, 2022