Då ska du använda bettskena

ANNONS. Innehåll från Plackers.

Är du inne i en stressig period och har fått problem med tandgnissling eller tandpressning? Då kanske Plackers Grind No More kan hjälpa dig!

7 juni 2019 kl 11:24

Plackers

Vad är tandgnissling och tandpressning?

Tandgnissling och tandpressning, medicinskt kallat bruxism, är ett vanligt problem och man uppskattar att cirka tio procent av alla vuxna har det. Att man gnider tänderna mot varandra, tandgnissling, sker oftast när man sover medan tandpressning, att man biter ihop hårt, kan ske både under dagen och natten. Att gnissla och pressa tänder kan ge en rad besvär, exempelvis spänningshuvudvärk, ömhet i käkarna, skador på tänderna och dålig nattsömn.

Att använda Plackers bettskena

En bra metod för att behandla tillfälliga besvär av tandpressning och/eller tandgnissling är att använda Plackers bettskena Grind No More. Grind No More är en partiell bettskena vilket innebär att den täcker och påverkar en del av bettet. Bettskenan sätts in på kvällen för att skydda tänderna samt avlasta käkled och muskler under natten. Bettskenan skapar ett mellanrum mellan käkarna på 1-2 mm vilket hindrar dig från att gnissla och pressa tänder. Den förhindrar också fortsatt nötning av tänderna som kan leda till ett instabilt bett.

Plackers Grind No More passar bra vid tillfälliga besvär av tandgnissling och tandpressning, exempelvis under stressiga perioder i livet. Bettskenan används normalt i upp till tre månader, men vid långsiktiga eller permanenta problem bör du vända dig till den professionella tandvården.

Plackers - Tänder

Fördelarna med Plackers Grind No More

Grind No More är en smidig och komfortabel bettskena som är enkel att använda. Bettskenan har en universell passform och är framtagen att passa alla över 18 år. Den är ett bra val för dig som inte tycker om stora och klumpiga alternativ som lätt kan störa sömnen.

Plackers bettskena kan användas på både över- eller underkäken beroende på vad du föredrar. Den behöver inte formas innan användning och kan därför användas direkt, till skillnad från individuella bettskenor som vanligtvis behöver provas ut och tillverkas hos en tandläkare först. Detta gör Plackers bettskena till ett billigt alternativ vid kortsiktiga problem.

Plackers Grind No More är, precis som alla Plackers produkter, ett sätt för dig att skapa en god munhälsa och må bra. Produkten finns att köpa i välsorterade apotek och via internet.

Plackers - Flyger