Än kan du lyckas med nyårslöftet!

ANNONS. Innehåll från Nicotinell.

Är du en av dem som lovade att sluta röka när du firade in det nya året? Och har de första nio månaderna varit tuffa och gjort att du inte lyckats med ditt löfte? Det är hela tre månader kvar på 2017 och Nicotinells metod 7 Keys to Quit kan hjälpa dig att lyckas bli rökfri!

9 oktober 2017 kl 10:28

Trappa ner

 

Rökning innebär både ett nikotinberoende såväl som ett vanebeteende och om du har försökt sluta röka utan att lyckas handlar det ofta om att du inte lagt upp en tillräckligt tydlig och hållbar strategi. Känns det bekant? I så fall kanske det är dags för dig att prova Nicotinells metod 7 Keys to Quit!

Metoden är en kombination av nikotinläkemedel och stöd som hjälper dig att hantera både rökbegäret och gamla rökvanor. Den är baserad på beteendevetenskap och tanken bakom metoden är att varje nyckel ska vara till hjälp i situationer när det är svårt att hålla motivationen uppe och säga nej till cigaretter.

Oavsett var i processen att bli rökfri du befinner dig finns det nycklar som hjälper dig på vägen. Nycklarna går att använda både om du funderar på att sluta röka, redan har kommit igång eller om du har fått ett återfall i rökandet.

På Nicotinells hemsida eller via deras app 7 Keys to Quit kan du få hjälp att ta fram en personlig sluta-röka-plan utifrån dina mål och behov. De kan också hjälpa dig med strategier för att lyckas bli rökfri en gång för alla.

Så håll ditt mål i sikte och kämpa på!

Nicotinell (nikotin) är ett receptfritt läkemedel som används för rökavvänjning. 18 års åldersgräns. Gravida rökare rekommenderas att sluta röka helt utan nikotinersättning. Läs bipacksedeln noggrant. Se även www.nicotinell.se. GlaxoSmithKline Consumer Healthcare A/S, se.gsk.com

Faktaruta

Fakta om cigaretter och rökning:

  • Varje år orsakar rökning nära 7000 dödsfall i Sverige.
  • Passiv rökning dödar varje år närmare 500 personer.
  • En rökare (ett paket om dagen) har 15 gånger högre risk att få lungcancer.
  • Nyfödda barn till rökare väger i snitt 150-300 gram mindre än andra.
  • I en cigarett finns det mer än 50 cancerframkallande ämnen och flera giftiga tungmetaller.

Källa: Hjärt-Lungfonden