Sök
Sök
Jämför
Jämför
Boka
Boka
Hitta rätt vård

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

 • 08-30 04 02

Kontaktuppgifter

Telefon

Besöksadress

Drottninggatan 114 - Visa på karta

Webbplats

Öppettider

 • Måndag - Torsdag 07:30 - 20:00
 • Fredag 07:30 - 18:00
 • Lördag 10:00 - 16:00

Snittbetyg på omdömen

4,7

Baserat på 4 omdömen

Lämna omdöme
Logo Adolf Fredriks Fysiocenter

Om Adolf Fredriks Fysiocenter

Adolf Fredriks Fysiocenter erbjuder behandling, rehab, träning och ergonomiska konsultationer. På adresser i Stockholms city arbetar naprapater, sjukgymnaster, kiropraktor, arbetsterapeut, dietist, läkare, kostrådgivare och massörer.

Med högsta engagemang, professionalitet och tillgänglighet kan de erbjuda behandling, rehabiliteringsträning och förebyggande insatser för människor med besvär i ryggrad, muskler och leder.

Kompetensbredd inom OMT, OMI, idrottsmedicin, akupunktur, laser, stötvågor (shockwave), ergonomi, redcord, kinesiotejpning, diagnostiskt ultraljud med mera.

Adolf Fredriks Fysiocenter på uppdrag av SLL

Två mottagningar centralt i Stockholm

Drottninggatan 116. Primärvårdsrehabilitering med Landstingsavtal, ingår i vårdvalet. Patienttaxa 200 kr, högkostnadsskydd och frikort gäller. Här erbjuds vård av sjukgymnaster, naprapat, kiropraktor, arbetsterapeut och dietist.

Kungsgatan 24. Privatvårdsmottagning där patienter står för hela kostnaden själv eller kommer på remiss via sin sjukvårdsförsäkring. Här erbjuds vård av naprapat, sjukgymnast, kiropraktor, smärtläkare och massageterapeut.

Historien om Adolf Fredriks Fysiocenter

Adolf Fredriks Fysiocenter AB startades 1994 på Drottninggatan 114 i Stockholm. Loggan med katten symboliserar smidighet vilket är ett mål att uppnå vid behandlingar såväl som en del av verksamhetens arbetssätt. Vi anpassar oss efter dina behov och skapar smidiga lösningar för dig som patient eller ditt företag.

Hur har vi lyckats? – Med högsta engagemang, professionalitet och tillgänglighet kan vi erbjuda behandling, rehabiliteringsträning och förebyggande insatser för människor med besvär i ryggrad, muskler och leder.

Välkommen till Adolf Fredrik Fysiocenter du också!

Informationen uppdaterades 06 december 2018 av Vården.se

Behandlingar hos Adolf Fredriks Fysiocenter

Kiropraktorbehandling hos Adolf Fredriks Fysiocenter i Stockholm

200 kr Högkostnadsskydd och frikort gäller.

Om en led inte har normal rörelseförmåga påverkar det ofta kringliggande nerver och muskler och smärta eller annat obehag kan uppstå. Genom ...


Massage hos Adolf Fredriks Fysiocenter i Stockholm

fr. 485 kr

Vad är massage bra för? Den primära effekten är att lösa upp spända muskler, rörelseförmågan ökar när musklerna är mjuka, smidiga och fle...


Naprapatbehandling hos Adolf Fredriks Fysiocenter i Stockholm

200 kr Högkostnadsskydd och frikort gäller.

En naprapatbehandling utförs för att du ska få hjälp med besvär som lett till ömma och eller stela leder och muskler. En naprapat behandlar ...


Sjukgymnast hos Adolf Fredriks Fysiocenter i Stockholm

200 kr Högkostnadsskydd och frikort gäller.

Vad gör en sjukgymnast? Sjukgymnastik har idag en mycket bred grund att stå på vad gäller såväl grundmedicinska och humanbiologiska kunsk...


Arbetsterapeut hos Adolf Fredriks Fysiocenter i Stockholm

200 kr Högkostnadsskydd och frikort gäller.

Vad kan en arbetsterapeut hjälpa till med? Arbetsterapeuten arbetar med att rehabilitera och träna människor som på grund av olika funkti...


Dietist hos Adolf Fredriks Fysiocenter i Stockholm

200 kr Högkostnadsskydd och frikort gäller.

Vad kan en dietist hjälpa till med? Dietisten arbetar med kostbehandling och rådgivning vid kostrelaterade sjukdomar och besvär. Vi arbet...


Hembesök hos Adolf Fredriks Fysiocenter i Stockholm

Kostnadsfritt

Hembesök av sjukgymnast, arbetsterapeut, dietist Vi utför besök i hemmet utan avgift till dig som på grund av skada eller sjukdom är i be...


Ergonomi hos Adolf Fredriks Fysiocenter i Stockholm

800 kr Per timme

Ergonomikonsult Anders Jansten kommer ut till arbetsplatsen och utför föreläsning samt individuellt ergonomiska genomgångar. Justerar felakt...


Karta - Drottninggatan 114

Omdömen


Adolf Fredriks Fysiocenter
Snittbetyg på omdömen

4,7
Baserat på 4 omdömen
Lämna omdöme
Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information

16:49 - 19 feb, 2017 skrev:

Personalen ställer upp på tagning av blodtryck före- och efter träningspasset, som utgör en naturlig del i övriga rehabiliteringensinsatser. Rehabiliteringsträning erbjuds med generositet och kunskap vid sidan av bokad tid hos sjukgymnast, vilket är bevis på hög kompetens och utvecklad servicekänsla. Har Du hälsobesvär som kräver extrakoll under träning och rehabilitering, har du hittat rätt. Här behöver Du aldrig känna dig ensam! Det finns åtminstone en i personalen som ser just dig och dina behov.

Träningsredskap bör hållas i avskilda i respektive avdelning, så att risken för att kliva på saker elimineras helt. Tänk gärna också på ljudnivån under instruktion och bakgrundsmusik.
Tack för hjälpen!

Rekommenderar

4,2

Betyg 4,2 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


12:27 - 20 dec, 2016 skrev:

Jag har fått fantastisk proffsig och bra hjälp med bl.a. mina leder. Snabbt omhändertagande vid akuta besvär.

Rekommenderar

4,5

Betyg 4,5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


15:57 - 13 dec, 2016 skrev:

Gått hos dem under många år för att bibehålla kroppen - mycket bra!

Rekommenderar

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


15:31 - 18 nov, 2016 skrev:

Mycket bra, alla var duktiga och trevliga. Jag fick hjälp för mina besvär.

Rekommenderar

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information

Lämna omdöme

Frågor

 • Fråga ställd 09:22 11 dec 2018

  Hej ! Jag vet inte om jag ska boka kiropraktor eller naprapat ? Jag har 2 problem med ryggen. Det mest akuta är att jag har ont ca mellan skulderbladet och ryggraden på vänster sida. Det andra problemet (som jag haft i flera år) är ont i vänstra höften med smärta som ibland strålar ut i benet . Vad bör jag boka för de båda problemen ? Tack på förhand !

  Adolf Fredriks Fysiocenter svarar:

  jag skulle rekommendera att du boka in dig till en sjukgymnast dom gör en första bedömning och lägger upp en behandlingsplan! Välkommen att höra av dig till receptionen 08-30 04 02, månd. - fred kl. 08.00 - 09.30 och 14.30 - 18.00 (fred - 17.00) om du vill boka en tid.


 • Fråga ställd 15:00 08 okt 2018

  Hej!
  Jag har problem med ryggen, nacken karpaltunnel i bägge händerna, och det värsta i mitt tillstånd, min inflammerade tennisarm.
  Har testat akupunktur på en annan klinik, men svimmade av pga blodtrycksfall och mådde dåligt och vågar inte fortsätta med det.
  Tror att massage kan lindra mina smärtor och vill helst ha massagebehandlingar nu för att mjuka upp mina stela leder och rygg.
  Tar ni emot mig med frikort, har även remiss från läkare?

  Adolf Fredriks Fysiocenter svarar:

  Hej massagebehandling räknas som friskvårdande behandling och täcks därför inte av högkostnadsskyddet.


 • Fråga ställd 09:13 28 sep 2018

  Hej
  Undrar om frikortet gäller för massage?

  Adolf Fredriks Fysiocenter svarar:

  Hej Stina,
  Massagebehandlingar går tyvärr inte under primärvård och en behandling kostar för friskvårdsmassage 35 min 650 kr inkl. moms och rehabmassage 35 min 520 kr, ingen moms.
  Vänliga hälsningar Christine, receptionen


 • Fråga ställd 09:46 11 mar 2018

  Hej, jag planerar att gå på naprapatbehandling på Adolf Fredrik fysiocenter som tillämpar frikort och högkostnadsskydd. Jag undrar om denna form av behandling då täcker frikort vilket jag då borde få efter ca 2 besök då det kostar drygt 600kr per gång. Stämmer detta så att jag kommer enbart behöva betala 1100kr totalt, oavsett hur många gånger jag går på behandlingen? Mvh Carl Johan

  Adolf Fredriks Fysiocenter svarar:

  Hej Carl Johan, det stämmer att naprapatbehandlingar hos oss täcker frikort. Vi har dock några veckors väntetid hos naprapat. Du är välkommen att höra av dig på telefon 08300402 för tidsbokning, telefontid 8-9.30 samt 14.30-18 (fredagar 17).
  Mvh Ingela


 • Fråga ställd 13:01 31 jul 2017

  Behandlar ni yrsel?

  Adolf Fredriks Fysiocenter svarar:

  Hej Lena,
  Tack för din fråga. det beror lite på vad som orsakar yrselbesvären. är det kristallsjuka eller muskelrelaterat kan en sjukgymnast eller naprapat hjälpa dig men det är bra om du först går till läkare för en diagnos innan påbörjad behandling. Välkommen att kontakta oss igen. Vänliga hälsningar Christine, Adolf Fredriks Fysiocemter