specialist care

Alkohol- och drogmottagning Umeå

Vi har stängt måndag 14 juli till fredag 25 juli. Under den perioden kan du fortfarande kontakta oss via våra e-tjänster eller genom att lämna ett meddelande via telefon. Vi kontaktar dig när vi har öppnat igen.

Vår verksamhet riktar sig till dig som är över 18 år i Umeå, Bjurholm, Nordmaling, Robertsfors, Vindeln och Vännäs. Vi finns för dig som upplever negativa konsekvenser av alkohol, droger eller spel om pengar, är anhörig eller på annat sätt möter personer i riskzonen för beroende. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning, bedömning, samordning och behandling av korttidskaraktär. Alkohol- och drogmottagningen är en samverkan mellan Umeå kommun och Region Västerbotten.
Vi är en hbtq-diplomerad verksamhet. Hbtq-diplomering innebär att vår personal fått kunskap om hbtq-personers livsvillkor samt hur normer kring kön och sexualitet påverkar hälsa och bemötande. Längst ner på sidan under rubriken Läs mer finns mer information om Region Västerbottens hbtq-diplomerade verksamheter.

Informationen uppdaterades 12:31 - 16 jun, 2025

+4690785#### Visa nummer