Kirurgimottagningen tar emot patienter med behov av vård relaterad till trauma, akut kirurgi, endokrina sjukdomar samt sjukdomar och cancer i mag-tarmkanalen. Mindre operationer som endast kräver lokalbedövning utförs också på mottagningen. Eftersom NU-sjukvården har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på vår avdelning. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under din vårdtid. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt. Våra lokaler ska vara tillgängliga för alla. Tänk därför på att inte använda parfym eller ta med citrusfrukter och nötter till mottagningen. Hela sjukhusområdet är rökfritt.
Opererades på Uddevalla sjukhus 2024-02-15. Dagen efter fick jag komplikationer och eftersom att det blev bara värre för varje dag som gick, kontaktade jag Kirurgmottagningen på Uddevalla sjukhus 2024-02-19. Men, då blev jag hänvisad till vårdcentralen. De i sin tur hänvisade till en kirurgimottagning som ligger i Trollhättan. Nu är det så att jag som nyopererad orkar inte resa till en annan stad för att få hjälp.
Detta är under all kritik att man inte får någon uppföljning på det sjukhus där man är opererad, utan man blir lämnad vind för våg.