specialist care

Öron-näsa-hals mottagning Västerbotten

Mottagningen är en specialistmottagning inom öron- näs- halsområdet. Vi ansvarar för vård av både vuxna och barn. Här bedriver vi både planerad som akut verksamhet och samarbetar nära med exempelvis hörcentral, logopedverksamhet, plastikkirurgi, käkkirurgi, onkologi och neurokirurgi. Kliniken svarar för vård av patienter med öron- näs- halssjukdomar, hörsel samt tal- och röstrubbningar. Vi behandlar också patienter som har behov av operativa ingrepp i munhåla och omgivande vävnad. Vi utreder och vårdar till exempel patienter med olika typer av tumörer. Vi hjälper även patienter med vanligare problem såsom operationer av halsmandlarna. Övriga vårdorsaker kan vara bihåleoperationer, öronkirurgi, infektioner samt akuta fall med näsblödningar, ansiktsfrakturer eller patienter som fått främmande föremål i matstrupe eller luftvägar. På mottagningen arbetar en grupp av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och läkarsekreterare.

Informationen uppdaterades 15:41 - 13 feb, 2025

Här kan du se omdömen som Öron-näsa-hals mottagning Västerbotten har fått i Nationella Patientenkäten.

+4690785#### Visa nummer

Öron-, näs- och halssjukvård

4.4
3.8
Gerd F.
7 jul, 2021
Alla rosor till ST-läkare Ellen på ÖNH Nus Umeå som gjorde mitt besök och behandling till en riktigt bra upplevelse i tisdags 6 juli
Elisabeth W.
2 jun, 2021
Har gått till läkare hörcentralen Västerås tidigare men Umeå är super bra läkare o personal . Är super nöjd