Endoskopiskt Centrum, Södersjukhuset logo
Endoskopiverksamhet

Endoskopiskt Centrum, Södersjukhuset

Endoskopiskt Centrum på Södersjukhuset är en specialistmottagning där vi utför endoskopiska undersökningar såsom gastroskopi , koloskopi , kapselenteroskopi , bronkoskopi , gastrostomi(PEG) samt andningstest för helicobacter pylori. Läkarremiss krävs för alla undersökningar.

Informationen uppdaterades 07:16 - 27 maj, 2025

Endoskopiverksamhet

Södersjukhuset får både positiv och negativ feedback från patienterna. Många prisar den professionella vården, engagerade personalen och moderna lokaler. Dock rapporteras långa väntetider, otrevliga bemötanden samt rörigt intryck på akutmottagningen av flera. Kliniken är lämplig för akutvård och gravida, men viss nivå av kritik kräver uppmärksamhet för förbättring. Personalens professionalism är dock uppskattad och betryggande för de flesta patienter, som känner sig trygga där.
Professionell vård
Bra akutpersonal
Snabb och korrekt diagnos
Bristande kommunikation
akutvård, gravida, seniorvård
*Sammanfattat från Google (321).

Eva S.
23 okt, 2023
Har genomgått en koloskopi idag och vill bara säga, vilka underbara människor jag mötte som tog hand om mig. Från mottagandet, förberedelser och före, under och avslutad undersökning. Vilket team Pernilla, Zeza samt en skicklig och tålmodig läkare Resa Chefini. You make my Day! Tack så mycket! Eva med den "krångliga tarmen".
Per R.
9 jun, 2020
Kolosopi på Södersjukhuset. Oerhört fascinerande att se hur tjocktarmen ser ut på insidan.Bad läkaren att få se blindtarmen vilket jag fick.Läkaren uppenbarligen skicklig med "slangen "och mycket erfaren. Respektfull atmosfär-endast läkaren rotar "där bak" och ljuset släcks i lokalen.Sköterskan svarade på alla mina oroliga frågor. Mer intressant är obehaglig undersökning.Går till återbesöket med ny kolosopi utan oro. Mest negativt: Laxeringen hemma för att tömma tarmen men hade då tillgång till toalett samt att inte få äta fast föda dygnet innan-hungrig ! Ni som ska göra koloskopi-gå till tandläkaren är värre. Det är en stor förmån att få genomgå denna undersökning.