Till oss kommer du som är 18 år eller äldre, om du har blivit akut sjuk eller varit med om en olycka eller skada. Till oss kommer även barn och unga som har fått en skada i skelett eller leder.
Ring gärna 1177 före ditt besök. De hjälper dig att bedöma ditt tillstånd och hänvisar dig rätt.
Ring 112 vid livshotande tillstånd.
Ring 112 vid livshotande tillstånd.
Akutverksamhet vid sjukhus, allmän, Akutverksamhet vid sjukhus, barn- och ungdomsortopedi, Akutverksamhet vid sjukhus, barn- och ungdomskirurgi, Akutverksamhet vid sjukhus, kirurgi, Akutverksamhet vid sjukhus, öron-, näs- och halssjukvård, Akutverksamhet vid sjukhus, ögonsjukvård, Akutverksamhet vid sjukhus, kardiologi, Akutverksamhet vid sjukhus, neurologi, Akutverksamhet vid sjukhus, infektion, Akutverksamhet vid sjukhus, internmedicin
1.4
1.5
Ali M.
9 apr, 2025
Vi besökte Akuten i Lund KL 20:50 med smärtor i bröstkorg. Inskrivning och ta blodprov och EKG gick ganska bra (det tog nästan en timme) men efter det vi väntade till KL 03:40, och vi orkade inte mer och åkte hem utan att träffa doktorn. Jag undrar hur många läkare jobbar på kväller? Vem avgör vilken patient ska prioriteras först? Är det rimligt att vänta i 6 timmar och att åka hem utan att träffa doktorn?
Jag föreslår att om ni vill få hjälp snabbt ni måste ringa Ambulansen och inte åka till akuten själv.