Operationskliniken tillhandahåller operationssalar och personal för anestesi- och operationssjukvård på våra operationsavdelningar i Västerås och Köping. Vi ansvarar också för att bemanna regionens intensivvårdsavdelning.
På kliniken arbetar mer än 400 personer. Anestesi- och intensivvårdsläkare, anestesisjuksköterskor, operationssjuksköterskor, intensivvårdssjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare, fysioterapeuter och steriltekniker.
I Västerås finns det förutom operationsavdelning även en intensivvårdsavdelning, intensivvårdsmottagning, smärtmottagning, sterilcentral och en anestesimottagning. I Köping har vi en dagkirurgisk operationsenhet.
Vi utför allt från inneliggande till dagkirurgiska operationer. I Västerås utförs bland annat robotassisterad kirurgi, bukkirurgi, kärlkirurgi, urologi, öron-näs-halsoperationer, gynekologi och obstetrik. Vi har även en omfattande ortopedisk verksamhet.