Hos närakuten kan vuxna och barn i alla åldrar få hjälp med akuta sjukdomar och skador som inte är livshotande. Vid livsfara ring alltid 112. Innan du åker till närakuten, ring sjukvårdsrådgivningen på telefon 1177. Då får du råd vart du ska vända dig. Närakutens telefontid är endast till för dig som har frågor om ett tidigare besök.
Jag och min vuxna son var tvungna att gråta en skvätt efter besöket på Huddinge närakut. Vi var båda sköra och svaga efter mer än en veckas feber med hosta. Vi blev utskällda och talade till som mindre vetande för att vi hade mage att dyka upp där överhuvudtaget. Hårdhänt provtagning och flera skopor ovett. Vi kom inte dit för att förstöra er dag, vi kom dit för att vi var oroliga och behövde hjälp. Efter besöket känner vi oss dubbelt eländiga och ledsna. Varför talar ni så till vårdsökande?
Läkaren vi träffade var trevlig.
Susanne H.
14 feb, 2025
Söker vård för misstänkt blodpropp I benet. Efter att ha väntat i två timmar frågar jag receptionisten hur lång tid hon tror det kan ta innan jag får hjälp. Jag får då svaret att jag är lågt prioriterad och det bara är att sitta ned och vänta. Jag kom till närakuten 14:30 och fick tillslut hjälp kl 21 av läkare. Då var jag sist kvar och andra som kom in efter mig fick gå före. Sedan var sköterskan som tog blodprov riktigt dålig på sitt jobb, hon hittade ingen ven att sticka i och klagade på att jag inte slappnade av tillräckligt. Jag har nu ett rejält blåmärke på armen. Sök er någon annanstans