Bild- och funktionsmedicin Gällivare logo
Sjukhus

Bild- och funktionsmedicin Gällivare

Vi utför skelettröntgen, datortomografi, mag- och tarmundersökningar, ultraljud, undersökning av urinvägar samt olika interventioner. Vi utför också undersökningar med magnetresonanskamera (MR). Mammografi screening startar vi upp med under vecka 7 (våren 2023). Till Röntgenavdelningen vid Gällivare sjukhus hör två avdelningar som utför enbart skelett- och lungröntgen. Dessa avdelningar finns vid vårdcentralerna i Jokkmokk och Pajala. Vi utför ungefär 14 900 undersökningar varje år. Röntgenavdelningen i Gällivare är en del i länskliniken Bild- och funktionsmedicin i Norrbotten. Personal finns tillgänglig för akuta undersökningar dygnet runt. Kontakta röntgenavdelningen om du är förhindrad att komma till din undersökning.
TeleQ-nummer röntgen: 0970-19601 TeleQ-nummer MR: 0970-19606, vid förfrågningar om MR-tider/MR-remisser.

Informationen uppdaterades 11:38 - 18 feb, 2025

Sjukhus (BT), Radiologi, Datortomografiverksamhet, MR-verksamhet, Ultraljudsverksamhet, Mammografi