Ortoped i Umeå

På vården.se kan du jämföra 5 Ortopeder i Umeå. Boka tid på den mottagning som passar dina behov bäst Läs mer.
7 mottagningar i närheten av Umeå
 
Capio Sports Medicine i Umeå
4.6 (8)

1390 kr
Inga lediga tider den närmaste månaden
Medicheck
Digital vårdgivare
specialist care
2.6 (9)

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
primary care

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
specialist care

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
specialist care

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Joint Academy
Digital vårdgivare

Vad har ortopeder i Umeå för snittbetyg?

I Umeå ligger snittbetyget för ortopeder på 2.75, vilket är sämre än i resten av landet. Vad tycker du om din ortoped? Lämna gärna ett omdöme! Det tar bara några få sekunder. Genom att lämna ett omdöme hjälper du andra patienter att hitta rätt vård och bidrar till större transparens och öppenhet kring olika vårdgivare och ortopeder i Umeå.

Vilken ortoped är bäst i Umeå?

Att välja vilken ortoped i Umeå du ska gå till är inte alltid ett självklart beslut. Det är viktigt att du känner dig trygg med den vårdgivare du väljer. Därför hjälper vi dig jämföra ortopeder baserat på vad deras patienter faktiskt tycker.

Snittbetyg enligt patientomdömen på Vården.se

De ortopeder med bästa snittbetyg i Umeå på Vården.se är:

Så tycker patienter om ortopeder i Umeå

 • Haft stora besvär med mitt vänstra knä i flera år. Blev inte erbjuden någon hjälp av Region Västernorrland. Kontaktade Capio Sports Medicine i Umeå 12/1-24. Den 16/1 åkte jag till Umeå för magnetröntgen och träff med läkare. 24/1 blev jag opererad, mindre än två veckor efter första kontakt. Jag har verkligen fått tillbaka livet, nu kan jag återigen gå obehindrat, efter att ha haltat omkring med stor smärta i 2 år. Det som förvånar mig mest är hur billig en sådan operation är. Totalkostnad för allt stannade på 25 000kr, ett billigt pris för att få tillbaka livet!

  – Lars F. Capio Sports Medicine i Umeå

 • Det mest professionella mottagandet jag någonsin fått inom vården och det skriver jag med rätt många skador över åren. Sökte hjälp för total ruptur av hamstringmuskler då jag upplevde att ordinarie vård inte fullt hade koll på denna typ av skada i och med extremt långsam hantering och bristfälliga överlämningar mellan avdelningar. Capio Sports Medicine gjorde snabb och grundlig bedömning och jag kommer nu att opereras av deras team. Kan verkligen rekommendera att söka hjälp här vid skada.

  – Jerry E. Capio Sports Medicine i Umeå

 • Vi har använt Sportmedicine under flera år som Klubb (Umeå BSKT) och det har alltid funkat superbra. Läkare, physio, bokning...allt har funkat perfekt

  – Luca R. Capio Sports Medicine i Umeå

 • Fick en tid för besök väldigt snabbt, fantastiskt bemötande i receptionen och lika bra av både sjukgymnast och läkare! Kan varmt rekommendera ett besök

  – Johanna A. Capio Sports Medicine i Umeå

 • Mycket kompetent och hjälpsam personal

  – Mathias B. Capio Sports Medicine i Umeå

De ortopeder i Umeå som erbjuder tid snabbast är:

Vilka ortopeder i Umeå har öppet på kvällar och helger?

Idag finns det inga ortopeder i Umeå som har öppet på kvällar eller helger. Om du vill nå en ortoped på kvällen eller på helgen kan du prova att utöka din sökning på Vården.se.

Vad gör en ortoped?

En ortoped är en legitimerad läkare som är specialist inom ortopedisk kirurgi. Ortopeden kan ställa diagnos och behandla olika sjukdomar och besvär i rörelseapparaten, det vill säga skelett, muskler eller leder. 

Det kan en ortoped hjälpa till med

Ortopedens främsta uppgift är att hjälpa personer som har en sjukdom eller ett besvär i någon del av rörelseapparaten. De flesta tillstånd som orsakar smärta eller besvär i kroppens leder, muskler eller skelett kan behandlas av en allmänläkare eller fysioterapeut. 

Om du besökt vårdcentral eller fysioterapeut och det inte hjälpt, kan du behöva besöka en ortoped för diagnos och behandling. Ortopeden kan bland annat hjälpa till med:

 • artros 
 • korsbandsskador
 • hallux valgus 
 • hammartå 
 • plattfot
 • smärta i höfter 
 • karpaltunnelsyndrom
 • frozen shoulder
 • besvär i handleder.

Boka tid hos en ortoped

Det finns olika sätt för att boka tid hos en ortoped. Du kan antingen få en remiss från din vårdcentral till en ortopedmottagning, som sedan bokar in dig för ett första besök, eller skicka in en egenremiss. Det betyder att du skickar in en beskrivning av dina symtom till en en ortopedmottagning, som sedan gör en bedömning. 

Du kan även boka en tid på egen hand hos en helt privat vårdgivare. Då behöver du ingen remiss, utan kan boka tid direkt hos mottagningen som du vill gå till. På Vården.se kan du själv jämföra, söka och boka en tid hos en ortoped som passar dig!