Hos Qvinnolivet kan du få hjälp med spermieanalys.
En spermieanalys är en undersökning som bedömer spermiernas kvalitet, antal och rörlighet. Den används ofta vid fertilitetsutredningar för att ta reda på om nedsatt spermiekvalitet kan påverka möjligheten att bli gravid. Analysen kan även göras efter exempelvis en vasektomi för att kontrollera att inga spermier finns kvar. Par som försökt bli gravida utan resultat i 6–12 månader eller män som vill kontrollera sin fertilitet, rekommenderas att göra en spermieanalys. Det är en enkel men viktig undersökning som kan ge tydliga svar och vägleda till rätt hjälp.
Provet lämnas vanligtvis genom onani i en steril burk, antingen på kliniken eller hemma enligt givna instruktioner. Spermierna analyseras sedan i laboratorium där bland annat mängd, koncentration och rörlighet bedöms. Resultatet ligger till grund för eventuell vidare utredning eller behandling.
För vård enligt vårdavtal gäller patientavgiften 300 kr och frikort kan användas.
Välkommen att boka uppringningstid hos Qvinnolivet!
Hos oss möter du ett engagerat team med lång erfarenhet och specialistkompetens inom gynekologi och fertilitet. Vi erbjuder en trygg och professionell miljö där varje patient får ett individuellt bemötande och vård baserad på evidens och medmänsklighet.
Webbsida
ptj.seTelefon