Tandstensborttagning

Behöver du ta bort tandsten? Välkommen till oss på Kungsfors Tandvård! Varför får man tandsten?När du får beläggningar och plack på tänderna...

Boka tid hos Kungsfors Tandvård för Tandstensborttagning.

från 790kr

Behöver du ta bort tandsten? Välkommen till oss på Kungsfors Tandvård!

Varför får man tandsten?

När du får beläggningar och plack på tänderna kan det göra att tandsten uppstår. Det gör det genom att komma i kontakt med salivet i munnen, vilket gör att placket och beläggningarna blir hårda. Efter ett tag utvecklas de till tandsten, som ofta är gul eller brun.

Så går tandstensborttagning till

Det är tandhygienisten som tar bort din tandsten genom att först skrapa längs tanden med speciella verktyg. När all tandsten skrapats bort så polerar tandhygienisten dina tänder. Detta för att göra det svårare för bakterier att fastna och för tandsten att bildas.

Går det att ta bort tandsten själv?

Det är inte möjligt att ta bort tandsten själv, vilket många tror. Det går nämligen inte att borsta eller skrapa bort tandsten. Därför behöver du få hjälp av en tandhygienist för att få bort tandstenen. Om du inte tar bort tandsten så kan det i längden leda till inflammationer i tandköttet och tandlossning.

Vi tar enkelt bort din tandsten - boka tid hos oss på Kungsfors Tandvård redan idag!

Letar du efter något annat? Se vilka fler tjänster som Kungsfors Tandvård erbjuder.
09.20Imorgon
10.00Fre 13/6
08.50Mån 16/6
fr.1110 kr

Kinna
Välkommen till Kungsfors Tandvård! Vår fräscha klinik ligger centralt i Skene, på Industrigatan 2. Här möts du alltid av kompetent personal som sätter dina behov först. Vi erbjuder dig tandvård av högsta kvalitet och arbetar ständigt med att utvecklas som vårdgivare, så att vi kan ge våra patienter den bästa tänkbara vården. Sedan 2020 är Kungsfors Tandvård en del av tandläkarkedjan Dentalum. Det här kan vi hjälpa dig med Hos Kungsfors Tandvård erbjuds du allt från enklare behandlingar till mer avancerade, kirurgiska ingrepp. Vi kan bland annat hjälpa dig med: Regelbundna undersökningar Estetisk tandvård Tandblekning Rotfyllning Kronor och broar Tandimplantat Bettskena Borttagning av tandsten Tandutdragning Tandproteser Lagningar Skalfasader Varmt välkommen att boka din tid hos Kungsfors Tandvård redan idag!

Kungsfors Tandvård erbjuder professionellt bemötande och skicklig personal i en trevlig miljö. Många patienter uppskattar den smärtfria behandlingen och goda kundservicen, särskilt för tandläkarrädda. Några patienter har dock nämnt att lagningar inte alltid är långlivade och uttrycker viss oro över erfarenhetsbrist på vissa behandlingar.
Professionellt bemötande
Passar tandläkarrädda
Lagningar håller ej länge
Erfarenhetsbrist på vissa behandlingar
akut tandvård, tandreglering, barn
*Sammanfattat från Muntra (26), Google (25) & Facebook (13).

1 omdöme
Herman A.