Migrän är akuta anfall av sprängande huvudvärk som kan pågå i ett halvt till tre dygn. Värken blir oftast värre om man anstränger sig fysiskt och rör på huvudet. Migränanfall är nästan alltid ofarliga.
Varför man får migrän är inte känt men den kan utlösas av exempelvis stress, hormonförändringar eller viss mat och dryck. Man kan också ha en ökad risk att få migrän om en släkting har det.
Många klarar sig med att vila eller ta värktabletter när anfallen kommer, men man kan också bli bli jättesjuk. De som lider mycket av sin migrän kan därför genomgå en profylaktisk behandling med ett nervgift. Läkemedlet injiceras enligt en mall i panna, tuggmuskler och nacke. Toxinet blockerar kontakten med muskler och bromsar smärtsignalering.
Effekten av en injektionsbehandling håller i sig i tre månader och gör att anfallen blir lindrigare och kommer mer sällan. Injektionen kan behöva upprepas för att bibehålla effekten.
Välkommen att kontakta oss på Rehdo om du har några frågor om hur vi kan hjälpa dig med din migrän!
Jag startade verksamheten 2009 för att få möjlighet att utföra de färdigheter jag lärt mig genom åren. Från och med 2014 arbetar jag med detta på heltid.