Utprovning av hörapparater
null
1/7

Audika Jakobsberg

4.5 av 5
(1 patientomdömen)
karta knapp bakgrund

Jakobsbergs Sjukhus, Birgittavägen 2A, Järfälla

Audika Jakobsberg

Hörseltest

Från 0 kr

Hos Audika Jakobsberg hittar du hörapparater av olika modeller, märken och typer – både sådana som placeras bakom örat och i örat. Du får hjälp att hitta hörapparater som är anpassade efter just ditt liv, dina behov och din livssituation.

En audionom i Jakobsberg hjälper dig att välja hörapparat

Audikas legitimerade audionomer hjälper dig med val av hörapparat baserat på din hörselnedsättning och dina individuella behov. Du kan välja att prova ut hörapparater ur Audikas privata sortiment eller ur Region Stockholm upphandlade sortiment. Det är i slutändan du som väljer din hörapparat. Oavsett vilken hörapparat du väljer får du lov att ta med hörapparaten hem och prova den i 30 dagar för att se om den passar dig. Därefter utvärderar du och din legitimerade audionom hur du hör med hörapparaten, och justerar inställningarna vid behov.

Vad kostar det att prova ut hörapparat hos Audika Jakoberg?

Audika Jakobsberg är auktoriserad av Region Stockholm. Det betyder att mottagningen följer regionens regler, riktlinjer och subventioneringar av hörselhjälpmedel. Om du väljer att prova ut hörapparat i Jakobsberg och har rätt till en hörapparat enligt regionens regler och riktlinjer har du som patient hos Audika två alternativ:

  1. Du provar ut en hörapparat från regionens upphandlade sortiment. Då betalar du en förskrivningsavgift på 600 kr.

  2. Du provar ut en hörapparat som endast ingår i Audikas privata sortiment (Friare val). Då får du en rekvisition på 2380 kr per hörapparat av regionen. Om den hörapparat som du väljer kostar mer, betalar du själv mellanskillnaden. En förskrivningsavgift på 600 kr betalas även vid detta val, men återbetalas vid en eventuell retur av Audika.

Hitta rätt hörapparat hos Audika Jakobsberg - boka ett besök redan idag!

Om oss

Välkommen till Audikas hörselklinik på Birgittavägen 2A på Jakobsbergs Sjukhus!

För Audika är alla detaljer i livet värda att höra

Med över 30 hörselkliniker i södra och mellersta Sverige är Audika Sveriges ledande privata aktör inom hörselvård. Audikas mål är att alla ska nå sin fulla hörselpotential och arbetar efter att varje person är unik och har enskilda behov. Audikas legitimerade audionomer är experter på hörsel och hjälper dig att höra bättre.

Få hjälp med din hörsel av en audionom hos Audika Jakobsberg

Hos Audika kan du få hjälp med att testa din hörsel, prova ut hörapparat, prova ut arbetshjälpmedel och/eller prova ut individanpassade hörselskydd. Audika säljer också hörselprodukter som passar olika behov, samt hörapparatsbatterier till alla möjliga modeller. Du kan handla på någon av Audikas 30 kliniker eller online på hörselbutik.se

Upplever du nedsatt hörsel?

Har du problem eller känner igen något av följande?

  • Du har svårt att följa med i konversationer när fler pratar samtidigt. 

  • Du har svårt att lokalisera var ljud kommer ifrån.

  • Din familj och vänner säger att du har börjat höja volymen när du ser på TV eller lyssnar på musik.

  • Du tycker andra mumlar och pratar otydligt.

Ju tidigare du söker hjälp, desto bättre! Första steget mot en bättre hörsel är alltid ett hörseltest. Ett hörseltest hos Audika Jakobsberg kostar 275 kr och frikort gäller. Testet är kostnadsfritt från 85 år och uppåt. Du behöver ingen remiss för att boka en tid.

Audika erbjuder hörapparater med modern och smart teknik

Hos Audika i Jakobsberg kan du prova hörapparater med den allra senaste och smartaste tekniken. Audika erbjuder internetuppkopplade, laddningsbara och återkopplingsfria hörapparater. Dagens hörapparater är digitala och diskreta. De allra senaste modellerna gör det inte bara möjligt att förstärka ljud, utan också att skapa bättre förutsättningar för hjärnan att tolka och förstå ljuden vi hör. Irriterande bakgrundsljud dämpas och eventuell återkoppling förhindras innan den ens uppstår.

Audika Jakobsberg är auktoriserad av Region Stockholm

Audikas hörselklinik på Birgittavägen 2A i Jakobsberg är auktoriserad av Region Stockholm inom primär hörselrehabilitering. Det innebär att mottagningen följer regionens regler, riktlinjer och eventuella subventioneringar av hörselhjälpmedel. Du är välkommen till Audika om du är 18 år eller äldre och har en lätt eller måttlig hörselnedsättning. En audionom på Audika Jakobsberg hjälper dig med hela din hörselrehabilitering! 

Ta steget mot bättre hörsel redan idag - välkommen till Audika Jakobsberg!

Informationen uppdaterades 13:49 - 9 jan, 2024

Omdömen från patienter

Vårdkvalitet
5 av 5
Tillgänglighet
4 av 5
Lokal och hygien
5 av 5
Information
4 av 5
4.5 av 5

Baserat på 1 omdöme

Spontant omdöme
30 okt, 2021

jag är tacksam ,för bemötande och kunskap i båda Kista och Jakobsberg.

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information

Vanliga frågor och svar

Fråga ställd 10:33 - 20 jan, 2020

Ringde idag (20 jan) för att prova ut en hörselapparat. Fick tid i mars. Har tidigare kontaktar er, då visade ni ett antal hörselapparater, men jag fick ingen information om dessa, bara er hörselbok. Ska det ta så lång tid att skaffa hörselapparat ??

Audika Jakobsberg svarar:

Hej, Eftersom det har gått ca 1 år sen du var hos oss så behöver vi göra om bedömningen då ditt hörselprov kan ha förändrats och vårt sortiment inte längre är detsamma.

Kontakt och öppettider

Öppettider

Måndag - Torsdag:08:15 - 12:00

Bokade tider

Måndag - Torsdag:12:30 - 16:30

Bokade tider

Fredag:08:15 - 12:00

Bokade tider

Fredag:12:30 - 14:00

Bokade tider

Drop-in-tider

Måndag - Fredag:12:45 - 13:30

Telefonnummer

010 - 888 5# ## Visa nummer

Hemsida

Loading map

Relaterade kategorier