Utprovning av hörapparater

Audika Helsingborg

4.58 av 5
(6 patientomdömen)
karta knapp bakgrund

Södra Kyrkogatan 3, Helsingborg

Öppet idag från 08:15

Audika Helsingborg

Hörseltest

Från 0 kr

Hos Audika Helsingborg hittar du hörapparater av olika modeller, märken och typer – både sådana som placeras bakom örat och i örat. Du får hjälp att hitta hörapparater som är anpassade efter just ditt liv, dina behov och din livssituation.

En audionom i Helsingborg hjälper dig att välja hörapparat

Audikas legitimerade audionomer hjälper dig med val av hörapparat baserat på din hörselnedsättning och dina individuella behov. Du kan välja att prova ut hörapparater ur Audikas privata sortiment eller ur Region Skåne upphandlade sortiment. Det är i slutändan du som väljer din hörapparat. Oavsett vilken hörapparat du väljer får du lov att ta med hörapparaten hem och prova den i 30 dagar för att se om den passar dig. Därefter utvärderar du och din legitimerade audionom hur du hör med hörapparaten, och justerar inställningarna vid behov.

Vad kostar det att prova ut hörapparat hos Audika Helsingborg?

Audika Helsingborg är auktoriserad av Region Skåne. Det betyder att mottagningen följer regionens regler, riktlinjer och subventioneringar av hörselhjälpmedel. Om du väljer att prova ut hörapparat i Helsingborg och har rätt till en hörapparat enligt regionens regler och riktlinjer har du som patient hos Audika två alternativ:

  1. Du provar ut en hörapparat från regionens upphandlade sortiment. Då betalar du 1000 kr, som är Regionens utprovningsavgift.

  2. Du provar ut en hörapparat som endast ingår i Audikas privata sortiment (Friare val). Då får du en rekvisition på 1200 kr per hörapparat av regionen. Om den hörapparat som du väljer kostar mer, betalar du själv mellanskillnaden. En utprovningsavgift på 1000 kr betalas även vid detta val, men återbetalas vid en eventuell retur av Audika.

Hitta rätt hörapparat hos Audika Helsingborg - boka ett besök redan idag!

Om oss

Välkommen till Audikas hörselklinik på Södra Kyrkogatan 3 i Helsingborg!

För Audika är alla detaljer i livet värda att höra

Med över 30 hörselkliniker i södra och mellersta Sverige är Audika Sveriges ledande privata aktör inom hörselvård. Audikas mål är att alla ska nå sin fulla hörselpotential och arbetar efter att varje person är unik och har enskilda behov. Audikas legitimerade audionomer är experter på hörsel och hjälper dig att höra bättre.

Få hjälp med din hörsel av en audionom hos Audika Helsingborg

Hos Audika kan du få hjälp med att testa din hörsel, prova ut hörapparat, prova ut arbetshjälpmedel och/eller prova ut individanpassade hörselskydd. Audika säljer också hörselprodukter som passar olika behov, samt hörapparatsbatterier till alla möjliga modeller. Du kan handla på någon av Audikas 30 kliniker eller online på hörselbutik.se

Upplever du nedsatt hörsel?

Har du problem eller känner igen något av följande?

  • Du har svårt att följa med i konversationer när fler pratar samtidigt. 

  • Du har svårt att lokalisera var ljud kommer ifrån.

  • Din familj och vänner säger att du har börjat höja volymen när du ser på TV eller lyssnar på musik.

  • Du tycker andra mumlar och pratar otydligt.

Ju tidigare du söker hjälp, desto bättre! Första steget mot en bättre hörsel är alltid ett hörseltest. Ett hörseltest hos Audika Helsingborg kostar 200 kr och frikort gäller. Testet är kostnadsfritt från 85 år och uppåt. Du behöver ingen remiss för att boka en tid.

Audika erbjuder hörapparater med modern och smart teknik

Hos Audika i Helsingborg kan du prova hörapparater med den allra senaste och smartaste tekniken. Audika erbjuder internetuppkopplade, laddningsbara och återkopplingsfria hörapparater. Dagens hörapparater är digitala och diskreta. De allra senaste modellerna gör det inte bara möjligt att förstärka ljud, utan också att skapa bättre förutsättningar för hjärnan att tolka och förstå ljuden vi hör. Irriterande bakgrundsljud dämpas och eventuell återkoppling förhindras innan den ens uppstår.

Audika Helsingborg är auktoriserad av Region Skåne

Audikas hörselklinik på Södra Kyrkogatan 3 i Helsingborg är auktoriserad av Region Skåne inom primär hörselrehabilitering. Det innebär att mottagningen följer regionens regler, riktlinjer och eventuella subventioneringar av hörselhjälpmedel. Du är välkommen till Audika om du är 18 år eller äldre och har en lätt eller måttlig hörselnedsättning. En audionom på Audika Helsingborg hjälper dig med hela din hörselrehabilitering! 

Ta steget mot bättre hörsel redan idag - välkommen till Audika Helsingborg!

Informationen uppdaterades 15:46 - 9 jan, 2024

Omdömen från patienter

Vårdkvalitet
4.67 av 5
Tillgänglighet
4.67 av 5
Lokal och hygien
4.17 av 5
Information
4.83 av 5
4.58 av 5

Baserat på 6 omdömen

Spontant omdöme
7 dec, 2023

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information
Spontant omdöme
18 sep, 2020

Alltid ett proffsigt mottagande

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information
Spontant omdöme
18 dec, 2018

Har ju inte varit nånstans tidigare, men det intrycket och kunskapen som finns var verkligen positivt.

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information
Spontant omdöme
21 sep, 2018

Jag ha varit hos fyra olika audionomer, Audika är den första som skaffade hjälpmeden till mig så att jag kan höra TV och Radio efter närmare 10 År !

Lokal och hygien
Tillgänglighet
Vårdkvalitet
Information
Spontant omdöme
18 jan, 2017

Mycket bra och vänligt bemötande av kunnig personal.

Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information
Vårdkvalitet

Vanliga frågor och svar

Fråga ställd 15:22 - 11 okt, 2019

När kan jag komma och få en hörapparat reparerad? Jag har Helsingborgkontoret som min kontakt

Audika Helsingborg svarar:

Hej, vänligen ring vår kundservice på 0200-11 14 50 eller kom förbi kliniken så kan vi hjälpa dig vidare. Beroende på vad felet är, kan det vara så att vi behöver skicka hörapparaten på reparation. Det vet vi först när vi vet vad felet är. Välkommen! Med vänlig hälsning, Audika hörselklinik

Fråga ställd 12:00 - 11 feb, 2019

Hej om batteri luckan till hörapparaten är sönder går den att byta ut den och om det går hur går man till väga Tack på förhand

Audika Helsingborg svarar:

Hej, du är välkommen till vår reception i Helsingborg så kan vi titta på hörapparaten och se om vi kan laga den på plats eller om vi behöver skicka den för reparation. Varmt välkommen. Med vänlig hälsning. Audika hörselklinik

Fråga ställd 19:21 - 18 dec, 2018

Hur köper jag snäckorna till mina apparater?

Audika Helsingborg svarar:

Hej Kjell, vi kan hjälpa dig med snäckor till dina hörapparater. Vi behöver lite mer information om vilken hörapparat du har för att kunna hjälpa dig på bästa sätt. Har du möjlighet att antingen ringa oss på 0200-11 14 50 eller skicka ett mail till kundservice@audika.se så kan vi bättre hjälpa dig. Önskar dig en trevlig dag. Med vänlig hälsning, Audika hörselklinik

Kontakt och öppettider

Öppettider

Måndag - Torsdag:08:15 - 12:00

Bokade tider

Måndag - Torsdag:12:30 - 16:30

Bokade tider

Fredag:08:15 - 12:00

Bokade tider

Fredag:12:30 - 14:00

Bokade tider

Drop-in-tider

Måndag - Fredag:12:45 - 13:30

Telefonnummer

010 - 888 5# ## Visa nummer

Hemsida

Loading map

Relaterade kategorier