Fördelarna med att behandla din ljumskbråck hos CK Klinikerna Kirurgi!

Fördelarna med att behandla din ljumskbråck hos CK Klinikerna Kirurgi!

ANNONS. Innehåll från CK Klinikerna Kirurgi.

Ljumskbråck är när bukhinnan eller tarmen buktar ut genom en svag punkt i bukväggen vid ljumsken. Det kan göra ont och måste ofta opereras för att förhindra komplikationer. Specialisterna CK Klinikerna Kirurgi erbjuder just behandling mot ljumskbråck – boka tid redan idag!

7 september 2023 kl 11:44

Vad är ljumskbråck?

Ljumskbråck är en utbuktning av bukhinnan eller tarmen genom en svag punkt i bukväggen vid ljumsken. Ljumskbråck kan se ut som en rundad knöl vid ljumsken eller pungen. Ljumskbråck kan vara medfödda eller uppstå senare i livet på grund av ålder, tunga lyft, graviditet, förstoppning, hosta eller nysningar. Ljumskbråck kan ge symtom som smärta, obehag, svullnad eller inklämning. Ljumskbråck försvinner inte av sig själva, utan behöver oftast opereras.

Hur behandlas ljumskbråck?

Behandlingen av ljumskbråck görs genom att förstärka bukväggen med ett plastnät som fästs mellan muskellagren. Detta kan göras antingen med en öppen operation eller med en titthålsoperation. 

  • En öppen operation innebär att man gör ett snitt i ljumsken och lägger in nätet utifrån.
  • En titthålsoperation innebär att man gör små hål i magen och lägger in nätet bakom musklerna med hjälp av en kamera och instrument. 

De öppna operationerna kan göras i lokalbedövning eller narkos beroende på patientens hälsotillstånd och önskemål, men ska du göra en titthålsoperation måste du göra detta i narkos. Operationen syftar till att förhindra att bråcket trycks ut igen och orsakar besvär eller komplikationer.

Varför bör man behandla sin ljumskbråck hos CK Klinikerna Kirurgi?

Det finns många anledningar varför patienter har valt att operera ljumskbråck hos CK Klinikerna Kirurgi.

  • De har ett professionellt och engagerat team. CK Klinikerna Kirurgi har ett team av läkare, kirurger, sjuksköterskor och administratörer som har lång erfarenhet och hög kompetens inom bråckkirurgi. De arbetar tillsammans för att ge dig den bästa möjliga vård och uppföljning, samt för att skapa en trygg och trevlig atmosfär på sin klinik.
  • De har ett individuellt och anpassat synsätt. CK Klinikerna Kirurgi vet att varje patient är unik och har olika behov, förutsättningar och mål. Därför utformar de en individuell behandlingsplan för dig som tar hänsyn till din medicinska historia, dina önskemål och din livssituation. CK Klinikerna Kirurgi erbjuder också ett anpassat synsätt som inte bara fokuserar på bråcket, utan också på din fysiska, psykiska och sociala hälsa.
  • De har ett brett utbud av behandlingsmetoder. CK Klinikerna Kirurgi erbjuder flera olika behandlingsmetoder för ljumskbråck, så att du kan välja den som passar dig bäst. De har också möjlighet att byta eller kombinera metoder om det behövs. CK Klinikerna Kirurgi har också tillgång till moderna och säkra utrustningar och tekniker som gör deras behandlingar effektiva och trygga.
  • De har en hög kvalitet och säkerhet. CK Klinikerna Kirurgi följer de nationella riktlinjerna för vård vid bråck och patientlagen, samt har ett kvalitetssystem som säkerställer att de ständigt utvecklar och förbättrar sin verksamhet. CK Klinikerna Kirurgi har också ett gott samarbete med andra vårdgivare, såsom primärvården, sjukhusen och landstingen, för att garantera en god kontinuitet och samordning i vården.

Hur kan du kontakta CK Klinikerna Kirurgi?

Boka konsultation

Om du är intresserad av att få hjälp med ditt ljumskbråck hos CK Klinikerna Kirurgi, kan du kontakta de på följande sätt:

  • Telefon: Du kan ringa CK Klinikerna Kirurgi på 08-400 140 30 mellan kl. 08:00 och 16:00 på vardagar. Då kan du ställa frågor, boka tid eller avboka tid.
  • E-post: Du kan skicka e-post på info@ckkirurgi.se. Då kan du ställa frågor, begära information eller skicka in remisser eller intyg.
  • Hemsida: Du kan besöka CK Klinikerna Kirurgi hemsida på www.ckkirurgi.se. Där kan du läsa mer om deras klinik, deras behandlingar, deras team och deras patientberättelser. Du kan också fylla i ett kontaktformulär eller en intresseanmälan online.

Varmt välkommen att besöka CK Klinikerna Kirurgi för att hjälpa dig med ditt ljumskbråck!