Rehabiliteringsträna hemma – utifrån dina förutsättningar

ANNONS. Innehåll från Träning på Recept

Har du ont i kroppen och är osäker på hur du ska röra på dig? Eller lider du av en kronisk sjukdom, till exempel artros, och vill få hjälp med rehabilitering? Hos Träning på Recept kan du enkelt få specialanpassade träningsprogram, utformade av legitimerade fysioterapeuter, som du kan utföra hemma. Fyll i deras formulär för att få ett program anpassat efter dina behov!

23 oktober 2020 kl 02:03

Träning på Recept

Träning på Recept erbjuder rehabiliteringsträning

Oavsett om du lider av en svår sjukdom, är multisjuk, eller har en kronisk sjukdom, så finns det alltid möjligheter för dig att röra på kroppen. Träningen behöver dock anpassas efter dina behov och din situation. Därför har legitimerade läkare och fysioterapeuter hos Träning på Recept skräddarsytt träningsprogram som passar för dig som lider av:

  • Hjärt- och kärlsjukdomar
  • Artros
  • Cancer
  • Diabetes typ 2
  • Parkinsons sjukdom
  • Ryggbesvär som varar länge
  • Långvariga nackbesvär
  • Besvär som gör att du använder rullator

Genom att hitta rätt program för dig kan du rehabilitera din kropp på allra bästa sätt. Du följer helt enkelt ditt personliga program, med hjälp av träningsfilmer online. Programmet är utformat efter dina behov och baseras på vetenskapliga rekommendationer. Om du till exempel lider av en hjärt- och kärlsjukdom, kan Träning på Recept ta fram ett program som syftar till att sänka ditt blodtryck, förbättra dina kolesterolvärden och reducera höga blodfetter. Alla program på Träning på Recept utgår alltid från den senaste forskningen om respektive sjukdom. 

Så här maximerar du din hälsa med Träning på Recept

Det är många som undrar hur man ska träna om man har en sjukdom, till exempel Parkinsons eller cancer. Sjukdomen i sig kan orsaka mycket besvär och göra det svårt att träna, men det finns studier som visar på att det är viktigt att röra på sig för att kroppen ska må bra.

Om du är osäker på vilken träning som skulle passa dig, kan Träning på Recept hjälpa dig hitta rätt. Genom att fylla i deras formulär får du en rekommendation på ett  träningsprogram som passar dig. Då får du ett förslag på ett program direkt till den e-postadress som du anger. Detta förslag är kostnadsfritt, och vill du få tillgång till hela upplägget är det enkelt att gå med i Träning på Recept för endast 149 kr i månaden. Då får du även gratis konsultation via e-mail och möjlighet att kontakta Träning på Recept gällande specifika rehabiliteringsövningar och tips för att du ska nå din målsättning och hålla dig aktiv och frisk. Har du andra frågor kring träningen hjälper alltid Träning på Recept dig.

Träna hemma utan utrustning – när det passar dig bäst

Har du långt till närmaste gym? Har du svårt att fysiskt ta dig till en mottagning? Eller vill du undvika folksamlingar om du befinner dig i en riskgrupp för coronaviruset? Då kan det vara värdefullt att utföra träningen hemma.  Med hjälp av både träningsfilmer och personliga råd får du veta hur du ska träna kroppen – med eller utan utrustning. Träning på Recept är en FaR*-certifierad aktivitet, vilket betyder att du kan få rabatt på programmen du gör om du har ett FaR.

Tack vare Träning på Recepts digitala lösning är det enkelt att göra rehabiliteringsträning hemma. Du kan träna precis när det passar dig bäst, och du får stöd från duktiga och kunniga läkare och fysioterapeuter, för de stunder då det känns motigt. Träning på Recept hjälper dig må så bra som möjligt, oavsett behov och förutsättningar! 

*Fysisk aktivitet på Recept