Sök
Sök
Jämför
Jämför
Boka
Boka
Hitta rätt vård

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

Magnetkamera, Karlskrona

Om Magnetkamera, Karlskrona

0455 - 73 10 75

Magnetkameraundersökning är en metod för att framställa snittbilder av kroppen med hjälp av ett magnetfält och radiovågor (inte samma sak som röntgenstrålar). Tekniken används för att upptäcka en rad sjukdomstillstånd.Kamerautrustningen består av en två meter lång tunnel, där den kroppsdel som undersöks ska ligga mitt i tunneln. Under bildtagning hörs ett knackande ljud.

Undersökningstiden varar i 20 minuter till 1 timme. Personer med pacemaker kan inte undersökas i magnetkameran, inte heller personer som opererats med magnetisk metall.Man ska inte ha på sig någon metall som smycken eller piercing då detta kan störa på bilderna. Man får ta av sig allt utom trosor eller kalsonger och eventuellt bomulls-t-shirt. Du får istället en undersökningsrock.Personer med cellskräck kan ha svårigheter att genomföra undersökningen. Lugnande medel kan ges men ej till patienter under 18 år eller över 70 år.

ANNONS. Min Doktor - Läkarbesök i mobilen

Träffa en läkare redan nu!

Min Doktor är Sveriges största vårdcentral på nätet och vi har öppet dygnet runt alla dagar i veckan. Vi erbjuder läkarbesök och konsultationer med barnmorska när och var det passar dig. Våra läkare ställer diagnos, skriver remisser och recept, direkt i din mobil. Precis som på alla vårdcentraler är det kostnadsfritt för barn och högkostnadsskydd gäller.
Läs mer om Min Doktor

Träffa Min Doktor direkt på nätet

Fakta

Telefon
0455 - 73 10 75 Växelnummer
0455 - 73 10 00
Besöksadress
Blekingesjukhuset Lasarettsvägen Huvudentré - visa på karta
Telefontider
  • Måndag - Torsdag 13:00 - 15:00
Öppettider
  • Ej angivet
Remisskrav
Ja
Driftsform
Landsting/Region
Kategorier
MR-verksamhet

Omdömen


Är du vårdgivare och vill synas på Vården.se?


Läs mer om Vården.se

Stämmer inte informationen?