Syncentralen logo
Hjälpmedelsverksamhet

Syncentralen

Syncentralen arbetar med habilitering och rehabilitering för dig med synnedsättning på Gotland. Våra insatser syftar till att, utifrån den enskildes önskemål, ge förutsättningar till ett så självständigt och aktivt liv som möjligt. Med synnedsättning menas enligt WHO:s normer den som har så nedsatt syn att man trots bästa korrektion har svårt eller omöjligt att läsa vanlig text, orientera sig...
Syncentralen

Med synnedsättning menas enligt WHO:s normer den som har så nedsatt syn att man trots bästa korrektion har svårt eller omöjligt att läsa vanlig text, orientera sig i känd eller okänd miljö, eller klara den dagliga livsföringen.

Vi vänder oss till personer i alla åldrar med synnedsättning till följd av medfödd eller förvärvad synskada/sjukdom. Graden av synnedsättning varierar avsevärt från synsvag till blind.

För att komma till Syncentralen krävs remiss från ögonläkare.
Alla nyremitterade med synnedsättning erbjuds en individuell rehabiliteringsplan

Vi kan hjälpa dig med:
- rådgivning, samtalsstöd, information och utbildning.
- utprovning och anpassning av hjälpmedel samt kompensatoriska tekniker.
- att tillhandahålla hjälpmedel enligt regelverket.
Här arbetar:
Optiker, synpedagog, syn- och hörselinstruktör och kurator.

Enhetschef: Renée Adlertz

Syncentral, Hjälpmedelsverksamhet

1 omdöme
Karin H.
9 jun, 2021
tillmötesgående ton, ostressad person som svarade, behjälplig