Arbets- och miljömedicinsk verksamhet
Arbets- och miljömedicinska mottagningen, Uppsala
Dag Hammarskjölds Väg 60, Uppsala, 75185 Uppsala
Arbets- och miljömedicin (AMM) i Uppsala är Region Dalarnas, Region Gävleborgs och Region Uppsalas gemensamma resurs. Arbets- och miljömedicin är ett eget verksamhetsområde vid Akademiska sjukhuset. Vårt uppdrag är att utgöra ett kunskapscentrum och att arbeta med att förebygga sjukdom och dålig hälsa relaterat till arbetsliv och miljön såväl inom- som utomhus. Verksamheten är medicinskt orienterad och omfattar: patientverksamhet, expertstöd, utbildning informationsspridning samt forskning och utveckling. En viktig del av uppdraget är att ge expertstöd i arbets- och miljömedicinska frågor, både ur samhälls-, arbetsplats- och individperspektiv. Våra närmsta samverkansparter är hälso- och sjukvården, företagshälsan, statliga, regionala och kommunala verksamheter, arbetsplatser samt enskilda.
- Remiss krävs:
- Arbetsmedicinsk utredning. Vi är en specialistklinik i det förebyggande arbetsmiljöarbetet och för bedömningar av arbetsrelaterad ohälsa. Enligt landstingsavtal med Uppsala-, Gävleborgs- och Dalarnas län kan vi erbjuda för remittenten kostnadsfri arbetsmedicinsk undersökning/utredning för personer bosatta i dessa län. Remisser från övriga Sverige debiteras enligt taxa för utomlänsvård. OBS! Från Gävleborg, Dalarna och Uppsala län räcker det därmed med en vanlig remiss, dvs specialistvårdsremiss ska ej användas.
Källa: HSA-katalogen
- ammuppsala.se
- HSA-id
- SE162321000024-0032610
Mottagning
Inga omdömen ännu. Bli den första att berätta om din upplevelse!
Vanliga frågor
Var ligger Arbets- och miljömedicinska mottagningen, Uppsala?
Arbets- och miljömedicinska mottagningen, Uppsala ligger på Dag Hammarskjölds Väg 60, Uppsala, 75185 Uppsala.
Vilka öppettider har Arbets- och miljömedicinska mottagningen, Uppsala?
Mottagningen har öppet måndag–fredag 09:00–12:00, måndag–fredag 13:00–15:00.
Hur kontaktar jag Arbets- och miljömedicinska mottagningen, Uppsala?
Du når Arbets- och miljömedicinska mottagningen, Uppsala på telefon 46186171475 eller via webbplatsen ammuppsala.se.
Uppgifterna kommer från offentliga register och mottagningens webbplats. Senast uppdaterade .