Falu lasarett logo
Sjukhus

Falu lasarett

Falu lasarett, Dalarnas största sjukhus, är ett komplett länssjukhus, med verksamhet inom i stort sett samtliga medicinska specialiteter och subspecialiteter, undantaget verksamheter av regionvårdskaraktär.
Falu lasarett

Akutmottagningens entré samt akutmottagningens infektionsentré vid Falu lasarett flyttas tillfälligt från och med den 24 april på grund av ombyggnation. Följ skyltarna från nuvarande entré till ny entré och väntrum.

Informationen uppdaterades 08:26 - 25 apr, 2024

Sjukhus (BT)

Falu lasarett erbjuder en mångfald av medicinska specialiteter och har hög kompetens hos sin personal, vilket uppskattas av många besökare. Lokalerna är rena och välorganiserade. Några patienter berömmer särskilt ögonkliniken och dagkirurgin för deras proffsiga hantering. De flesta kritiker pekar dock på långa väntetider och problem med parkering. Åsikterna är delade om att lätt kunna hitta i byggnaden och vissa har upplevt att information från läkare varit otydlig. Sammanfattningsvis är bemötandet generellt positivt, även om det finns förbättringspotential kring logistiken.
Kompetent och trevlig personal
Brett utbud av specialiteter
Rena och fina lokaler
Bra bemötande på mottagningar
Långa väntetider
Svårt att hitta parkering
Svårt att hitta i byggnaden
Bra ögonklinik
Proffsig dagkirurgi
Otydlig information från läkare
Akutvård, barn, ögonvård, ortopedi
*Sammanfattat från Google (80) & Facebook (4).

Agnes J.
5 dec, 2024
Helt fantastisk personal på dagkirurgin! Även om jag fick vänta 5h på att opereras gjorde det absolut ingenting, eftersom personalen fick mig att känna mig omhändertagen och trygg. Aldrig haft en så bra upplevelse med sjukvården innan! Rätt människor på rätt ställe, stor eloge.
Jan K.
6 maj, 2024
På ljung och allergi är allt toppen och personal helt underbar Däremot på vad 24 den 4/5 har jag synpunkter på den manliga sjuksköterska som skrev ut mig på ett något okunnigt uppträdande och som faktiskt lurade mig att jag inte kunde få min hemtransport med sjukdom på en lördag? Vid en förfrågning 5maj hos sjukresor svarade man att vårdgivare kan beställa sjukresor precis på samma sätt under helgen som alla andra dagar under veckan. Hoppas ni kan rätta till den här felaktigheten så det inte drabbar fler patienter.