Palliativt team Bollnäs

Teamets upptagningsområde är Bollnäs samt Ovanåkers kommun. Våra lokaler finns på Baldersnäs Din hälsocentral. Till palliativa teamet kommer du som är i ett sent palliativt skede och behöver vård. Du har komplexa behov av symtomlindring eller behöver psykosocialt stöd. Till oss kommer du som har ALS (amyotrofisk lateral skleros) eller du som har cancer som inte går att bota. Även du som har...
Palliativt team Bollnäs

Till palliativa teamet kommer du som är i ett sent palliativt skede och behöver vård. Du har komplexa behov av symtomlindring eller behöver psykosocialt stöd. Till oss kommer du som har ALS (amyotrofisk lateral skleros) eller du som har cancer som inte går att bota. Även du som har andra diagnoser och är i behov av palliativ vård kan få hjälp av teamet.

För att anslutas till teamet behöver du en remiss från en läkare. Därefter görs en individuell bedömning och inskrivning sker efter ett första hembesök.

De palliativa teamen arbetar vardagar under dagtid. Teamen består av läkare, sjuksköterskor, kurator och medicinska sekreterare. Även sjukhuskyrkan och dietister kan kopplas in vid behov.

Informationen uppdaterades 13:16 - 4 mar, 2025

Avancerad hemsjukvårdsverksamhet, Sjukhus (BT)