BUP står för specialiserad barn- och ungdomspsykiatri vilket innebär att problematiken skall vara av sådan omfattning och intensitet att det kräver specialistvård. Vi vänder oss till dig som är under 18 år och din förälder eller vårdnadshavare. BUP:s uppdrag är att bedöma och behandla psykisk ohälsa av medelsvår till svår grad hos barn och ungdomar med bland annat ångest, depression,...
BUP:s uppdrag är att bedöma och behandla psykisk ohälsa av medelsvår till svår grad hos barn och ungdomar med bland annat ångest, depression, ätstörning, tvångstankar eller neuropsykiatriska tillstånd med flera. Bedömning och behandling kan till exempel ske genom samtal, utbildning, gruppbehandling och utredning.
Inom BUP arbetar läkare, psykologer, kuratorer, psykoterapeuter, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, dietister, specialpedagoger och medicinska sekreterare.
Vid Sundsvalls Sjukhus bedrivs även en länsövergripande heldygnsvård.