BUP mottagning Örnsköldsvik

BUP står för specialiserad barn- och ungdomspsykiatri vilket innebär att problematiken skall vara av sådan omfattning och intensitet att det kräver specialistvård. Vi vänder oss till dig som är under 18 år och din förälder eller vårdnadshavare. BUP:s uppdrag är att bedöma och behandla psykisk ohälsa av medelsvår till svår grad hos barn och ungdomar med bland annat ångest, depression,...
BUP mottagning Örnsköldsvik

BUP:s uppdrag är att bedöma och behandla psykisk ohälsa av medelsvår till svår grad hos barn och ungdomar med bland annat ångest, depression, ätstörning, tvångstankar eller neuropsykiatriska tillstånd med flera. Bedömning och behandling kan till exempel ske genom samtal, utbildning, gruppbehandling och utredning.

Inom BUP arbetar läkare, psykologer, kuratorer, psykoterapeuter, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, dietister, specialpedagoger och medicinska sekreterare.

Vid Sundsvalls Sjukhus bedrivs även en länsövergripande heldygnsvård.

Informationen uppdaterades 15:48 - 24 mar, 2025

Akutverksamhet vid sjukhus, barn- och ungdomspsykiatri, Psykiatri, barn och ungdom, Sjukhus (BT)

1.8
Nataliya. S S.
10 dec, 2024
Gjorde det sistnämnda och kontaktade ungdomsentre'n som efter 2 månader fortfarande inte hört av sig, samt begärde remiss från skolan. Tredje remissen som blir nekad, men på ungdomsentre'n kan man tydligen prata bort autism. Nu vet jag var problemet sitter. På kontoret och kallas chef för BUP. Vänd er inte hit om ni vill ha hjälp.
Nataliya S.
15 okt, 2024
Fick ingen hjälp då man som förälder och primärvård inte är trovärdig, måste inkomma med remiss från skola... Då kanske. Nej nu är förtroendet slut! Söker hjälp i annan kommun. Vården är inte för de som är sjuka, utan är frisk nog att strida sig till hjälp! Ryktet ska spridas.