Specialistcenter Scandinavia Stockholm logo
1/4
Ortoped

Specialistcenter Scandinavia Stockholm

PÄ Sankt Görans gatan 126 i Stockholm hittar du Specialistcenter Scandinavia Stockholm. Vi Àr en specialistklinik inom ortopedi som erbjuder ett heltÀckande utbud av ortopediska operationer av fot, hand, axel och knÀ. Du hittar Specialistcenter Scandinavia pÄ flera orter runt om i MÀlardalen och vi vÀlkomnar alla till vÄra mottagningar. Bred kompetens inom ortopedi i Stockholm Hos...
LĂ€s mer
Enligt patientavgifter i Region Stockholm

Bred kompetens inom ortopedi i Stockholm

Hos Specialistcenter Scandinavia Stockholm kan du bland annat fÄ hjÀlp med:

• KnĂ€ledsartros

• Hallux valgus

• HammartĂ„

• HĂ€lsenebesvĂ€r

• Artros i mellan- och bakfot

• SkrĂ€ddarknuta

• Ganglion

• Plattfot

VÄra mottagningar finns runt hela MÀlardalen

Specialistcenter Scandinavia finns inte bara i Stockholm, utan har mottagningar pÄ flera stÀllen runt MÀlardalen. Du hittar oss i:

• Eskilstuna

• Uppsala

• VĂ€sterĂ„s

• Örebro

• Malmö

TrÀffa ortoped utan remiss i Stockholm

Till oss kan du komma pÄ remiss frÄn vÄrdcentral eller fysioterapeut / sjukgymnast. Om du inte har remiss kan du ocksÄ vÀlja att fylla i en egenremiss, vilket du enkelt gör direkt hos Specialistcenter Scandinavia. I en egenremiss beskriver du sjÀlv dina besvÀr och skickar till oss. NÀr du skickat in din egenremiss fÄr du Äterkoppling frÄn Specialistcenter Scandinavia Stockholm om nÀsta steg. Notera Àven att du kan bara göra ryggbedömningar (vid till exempel diskbrÄck) hos Specialistcenter Scandinavia Stockholm om du har gjort en magnetkameraröntgen som Àr högst ett Är gammal.

Hos Specialistcenter Scandinavia Stockholm gĂ€ller högkostnadsskydd och frikort.

Varmt vÀlkommen till Specialistcenter Scandinavia Stockholm!

Informationen uppdaterades 14:36 - 17 jan, 2024

FrÄgor och svar

FrÄga stÀlld 11:40 - 5 feb, 2020
Hej jag har en frÄga jag har haft tennisarmbÄge under en lÀngre period men nÀr den sedan lagt sig har inte smÀrtan i armen gett med sig. Förra veckan gick jag till en napprapat som gjorde ett ultraljud pÄ min arm dÀr det visade sig att en nerv sitter i klÀm med muskeln de sa dÄ att man kan lindra detta med kortisonspruta eller behandling frÄn dem. Jag har gjort flertalet behandlingar med stötvÄg, akupunktur och ström men kÀnner att det endast lindrar för ett litet tag. Min frÄga Àr nu kan ni hjÀlpa mig med att fÄ en kortisonspruta?
svarar:
Du Àr vÀlkommen att fylla i en egenremiss pÄ vÄr hemsida sÄ kommer vi inom kort att Äterkoppla till dig med en kallelse för ett mottagningsbesök.
FrÄga stÀlld 10:43 - 27 dec, 2019
Var pĂ„ behandling facettblockad17/9 pĂ„ SödraAgnegatan Det gick fel och jag blev förlamad som efter kraftig epidural, Nu begĂ€r min lĂ€kare journal över vad som hĂ€nde. Minns tyvĂ€rr ej lĂ€karens man. Kan ej hitta den pĂ„ 1177. Är Ă„ter mycket dĂ„lig. Behöver fortsatt vĂ„rd och mĂ„ste dĂ„ fĂ„ journalen.
svarar:
Hej, Vi skickar dina journalanteckningar per post idag. Med vÀnlig hÀlsning Specialistcenter Scandinavia
FrÄga stÀlld 09:37 - 12 dec, 2019
Hej, Jag skulle vilja göra en halux valgus operation. Jag undrar vilka metoder ni tillÀmpar? HÀlsningar Ruta 0706015645
svarar:
Hej, Du Àr vÀlkommen att gÄ in pÄ vÄr hemsida www.specialistcenter.nu dÀr du kan lÀsa om oss och mer om vÄra operationer.
FrÄga stÀlld 10:45 - 10 dec, 2019
GĂ€ller frikort?
ja det gör det.
FrÄga stÀlld 11:27 - 20 nov, 2019
Var hos er för ett antal Är sedan och fick en cortisonspruta i min fot som jag haft problem med i mÄnga Är och som hjÀlpte vÀldigt bra. Har nu fÄtt tillbaka vÀrken och undrar om det finns möjlighet att fÄ en ny? Mikael nordgren 19680804-3951
svarar:
Hej, Om du skickar en ny uppdaterad egenremiss sÄ kikar vi pÄ den sÄ snart den kommer in och sÄ Äterkopplar vi inom nÄgra dagar. Den finns pÄ vÄr hemsida. Varmt vÀlkommen!
FrÄga stÀlld 10:20 - 5 nov, 2019
Ont i vrister och fot. Har opererats för Spinal stenos januari 2018. Haltar nĂ„got. Önskar tid för att fĂ„ en titt pĂ„ detta.
svarar:
Du Àr vÀlkommen att fylla i en egenremiss som finns pÄ vÄr hemsida, specialistcenter.nu. En ortoped hos oss kommer att bedöma den utifrÄn vad du har skrivit i din anamnes och att du har en skada vi kan hjÀlpa dig med. DÀrefter kommer det en kallelse brevledes till dig drygt en vecka efter mottagen remiss. Varmt vÀlkommen!
FrÄga stÀlld 22:24 - 29 aug, 2019
Hej, Min mamma har haft ont pÄ ryggen och knÀn under lÄng.
svarar:
Hej, Hon Àr vÀlkommen att fylla i en egenremiss som finns pÄ vÄr hemsida, specialistcenter.nu. En ortoped hos oss kommer att bedöma den utifrÄn vad du har skrivit i din anamnes och att du har en skada vi kan hjÀlpa dig med. DÀrefter kommer det en kallelse brevledes till dig drygt en vecka efter mottagen remiss. Varmt vÀlkommen!
FrÄga stÀlld 14:45 - 27 aug, 2019
Har bokat egenremiss till er för snart 2 veckor sedan men har sedan inte hört nĂ„got frĂ„n er. Är jag ett hopplöst fall eller kan jag hoppas pĂ„ en tid hos er? Har Ă„ter stora besvĂ€r. Kommer hem den 11 sept.
svarar:
Hej. Vi önskar att du ringer oss sÄ vi kan kika pÄ ditt personnummer vad som hÀnt. Ring pÄ vÄr telefontid mÄn-fre mellan 08:00-09:30 pÄ 010-3300211
FrÄga stÀlld 10:55 - 19 jul, 2019
Hur betalar man för vÄrden? Med egna medel eller gÄr hemlandstinget in med betalning för vÄrden?
svarar:
Hej. Eftersom vi har Landstingsavtal betalar ditt landsting och du betalar bara patientavgiften. Du kan lÀsa mer om det fria vÄrdvalet pÄ din Landstingssida.
FrÄga stÀlld 10:45 - 30 apr, 2019
Hej! Var hos er den 16/4 för en axelskadeundersökning. Det skulle sedan bokas en tid för magnetröntgen. Det skulle ta ca en vecka. Jag har inte hört nÄgot frÄn er. Kan ni vara snÀlla att kolla upp detta. Persnr 7504291696 Mvh Thomas Lines
svarar:
Din remiss för MR har skickats till ditt FörsÀkringsbolag för att bokas av dom. Skulle förslÄ att du ringer dom och kollar sÄ att det inte blivit nÄgot fel frÄn deras sida. NÀr du vart pÄ rtg. och vi fÄr svaret kommer vÄr lÀkare att ringa dig för samtal kring ditt svar. Vi hörs!
FrÄga stÀlld 11:51 - 19 mar, 2019
Gör ni nervblokad vid svÄr bÀltros smÀrta?Ingen behandling har hjÀlpt!!!
svarar:
Hej Ingemar, Nej tyvÀrr det Àr inget vi behandlar. Med vÀnlig hÀlsning Maria Specialistcenter Scandinavia
FrÄga stÀlld 17:09 - 20 nov, 2018
Hejsan! Jag undrar om ni gÄr under högkostnadsskyddet?
svarar:
Hej., Ja det gör vi. Vi gÄr efter Landstinget Sörmlands taxa.
FrÄga stÀlld 22:13 - 14 nov, 2018
Hur lÀnge ska jag anvÀnda stödförband efter stel operation av stortÄ. Skon skall anvÀndas i 6 v men stÄr inget om förbandet.
svarar:
Hej. Förbandet tar du av nÀr du tar bort stygnen efter tvÄ veckor hos sköterskan du fick remiss pÄ. DÀrefter har du bara strumpa i stödskon de sista 4 veckorna. Hoppas att allt gÄr bra för dig!
FrÄga stÀlld 11:28 - 22 okt, 2018
Hej! Jag undrar om ni utför nervblokerare. Jag har en tid fÄtt behandling men nu Àr det sÄ lÄng vÀntar tid och mina besvÀr har blivit vÀrre. // mvh Malin
svarar:
Hej Malin, Det gör vi! Dock bara gÀllande lÀndryggar, alltsÄ inte nacke eller bröstrygg. VÀlkommen att fylla i en enenremiss som finns att fylla i pÄ vÄr hemsida.
FrÄga stÀlld 07:49 - 2 okt, 2018
Hej! Jag undrar om ni har fÄtt in nÄgon remiss till Carl Gustafsson frÄn Acima Care (Ekeby)?
svarar:
Hej, VÀnligen ring om detta pÄ vÄra telefontider dÄ vi inte kan lÀmna kÀnslig information pÄ denna sida,. GÄ in pÄ vÄr hemsida. DÀr kan ni ocksÄ maila. VÀlkomna!
FrÄga stÀlld 12:38 - 1 okt, 2018
Hej! Min son, Markus, 24 Är har besvÀr med rygg och axlar och vill fÄ en bedömning av specialist inom ortopedi. Jag var med min son till vÄrdcentral men han fick ingen remiss för vidare utredning av specialist (ortoped). Om ni undrar varför inte Markus sjÀlv skriver eller kontaktar er sÄ beror det pÄ att han har diagnosen atypisk autism sÄ hans förmÄga till kommunikation Àr nedsatt. Markus har uppdragit mig att ta kontakt med er. Kan Markus fÄ komma till er för en bedömning av specialist? VÀnligen, "En orolig far"
svarar:
Hej. Via vÄr hemsida specialistcenter.nu kan ni fylla i en egenremiss rygg under fliken formulÀrer. Vi Äterkopplar inom nÄgon vecka med en kallelse. VÀlkomna!
FrÄga stÀlld 12:33 - 25 sep, 2018
var pÄ era sida ser jag att skriva egen remis?
svarar:
pÄ www.specialistcenter.nu finns det en flik som heter formulÀr.
FrÄga stÀlld 23:14 - 16 sep, 2018
Vid ryggblokad nÀr man Àr extremt rÀdd ioch Àven sÄ rÀdd för nÄlar. Kan lustgas anvÀnds
svarar:
Hej och tack för din frÄga. Vi anvÀnder oss inte av lustgas. DÀremot kan du i samrÄd med din lÀkare hÀr komma överens om vad som passar just för dig vid din behandling.
FrÄga stÀlld 10:05 - 12 sep, 2018
Kan jag söka er utan att varit i kontakt med nÄgon VÄrdcentral ? Har varit hos kiropraktor och sjukgymnast som sagt att man kan söka er direkt , stÀmmer det. IsÄfall önskar jag en tid ang vÀ axel och rygg
svarar:
Hej, Du kan söka till oss utan remiss. GÄ in pÄ vÄr hemsida och följ bara anvisningarna om hur du blir patient. Varmt vÀlkommen!
FrÄga stÀlld 21:00 - 8 jul, 2018
Hej,jag undrar vilka priser som gÀller,Àr ni landstingsansluten?
ja

TillgÀnglighet
‱
M..n
29 jan, 2019
Fantastisk personal och vilken service det Àr knappt man kunde förestÀlla sig denna vÄrdplats. Tar sig an patienterna bÄde snabbt och kunnigt. Rekommenderat till alla jag pratat med och kommer att söka vÄrd Àven i framtiden, man blir verkligen bortskÀmd frÄn början till slut. Tack för all hjÀlp till personalen.
4.8
‱
Sirpa Vaarala
9 jan, 2019

Klicka pÄ kartan för att fÄ vÀgbeskrivning.