Vi finns till för dig som är döv, gravt hörselskadad eller har dövblindhet och är folkbokförd i Kalmar län. Vi hjälper till med teckenspråkstolkning, dövblindtolkning och skrivtolkning. Det innebär bland annat tolkning i olika vardagssituationer som till exempel:
hälso- och sjukvård, vissa arbetsrelaterade uppdrag, begravningar, dop och bröllop, fritid, viss samhällsservice.
Tolken är bara...
Tolken är bara närvarande för att göra samtalet möjligt, inte för att delta i det. Tolken förmedlar allt som sägs och tecknas på ett neutralt och opartiskt sätt.
Vid akut behov av tolk kväll, natt, helg ring 0470 – 27379
Då kommer du till SOS alarm som hjälper dig att beställa tolk. Vid akut behov av tolk kväll, natt, helg ring 0470 – 27379
Då kommer du till SOS alarm som hjälper dig att beställa tolk.