Vi tar emot:
- Barn och vuxna med akuta skador som allvarliga benbrott, skallskador, magsmärtor samt sår- och brännskador.
Akutmottagningen kan inte boka tid till jourmottagningen. Vårdcentralen eller 1177 kan boka tid åt dig på jourmottagningen, efter bedömning.
Vi tar emot:
- Vuxna över 18 år med akuta sjukdomstillstånd som bröstsmärtor, hjärtklappning, andningsproblem, yrsel eller feber med påverkat allmäntillstånd. Använd ingång 36b när du har feber, hosta, halsont eller misstanke om annan smittsam sjukdom. Ring på porttelefonen för kontakt med personal.
- Vuxna över 18 år med akuta gynekologiska besvär och akuta besvär med öron, näsa och hals. Vid akuta problem dagtid, kontakta istället din vårdcentral eller 1177 för rådgivning. Vid akuta ögonbesvär - kontakta alltid din vårdcentral eller 1177.
Barn under 18 år med akuta sjukdomstillstånd åker till Barnakuten i Västerås.
Av säkerhetsskäl ska du visa giltig legitimation vid besök hos oss.
Nyss hemkommen från ett akutbesök i Västerås. Besöket gällde en nästan avklippt fingertopp. Är så klart ingen läkare men såg det som självklart att NN skulle till ortopeden. Så blev det inte. 4 timmars väntan på att toppen skulle tejpas fast. Inte ok.
Värst var ändå att personalen pratade fika och julbord så patienterna hör. Missförstå mig inte, raster ska alla ha men prata för f-n inte om det i närheten av människor som har ont och vill ha hjälp snabbt.
Eliza B.
16 nov, 2024
Dottern spillde hett vatten på armen och vi åkte in, vi fick gå in direkt och fick vård och uppmärksamhet direkt.
Alla var jättetrevliga och extremt tålmodiga med tanke på att min dotter som är 2 grät hela tiden. Vill tacka alla där, ni är fantastiska