specialist care

Akutmottagning US, Akutkliniken US

Akutmottagningen är öppen dygnet runt, alla dagar i veckan. Hit vänder du dig vid tidskritiska eller allvarliga sjukdom- och olycksfall. Allvarligt eller tidskritiskt tillstånd innebär att ditt liv eller hälsa är i fara utan snabb medicinsk hjälp. Vid andra tillstånd kan hänvisning komma att ske från akutmottagningen till annan mottagning så som ex din vårdcentral. Ditt besök på akutmottagningen kostar 400kr. Akutmottagningens dörr är låst, för att få hjälp ring på porttelefonen. Patienter och besökande till andra delar av sjukhuset hänvisas till Norra och Södra entrén. För medicinska råd och information dygnet runt, ring 1177. Vid nödsituationer, ring 112.

Informationen uppdaterades 10:21 - 13 jun, 2025

Måndag - Söndag

Måndag - Söndag

Akutverksamhet vid sjukhus, allmän

4.4
Arne N.
4 dec, 2024
Hänvisades till akuten från Valla vårdcentral. MYCKET vänligt och professionellt omhändertagande från samtlig vårdpersonal. STORT TACK från ett nu mycket bättre mående hjärta.
Azar S.
29 apr, 2024
Hej! Jag jobbar på O121 på us. Fick kraftig diarré och mycket kräkningar under 2 timmar.Smärta i bröstkorgen och magen och axeln hade börjat redan på eftermiddagen. Jag gick till jobbet i all fall. På kvällen då när det började diarré och kräkningar jag fick hjälp av vår ssk på avdelningen att komma i kontakt med akuten. Vi fick låna en av våra säng på lungmedicin för att jag mådde så dåligt så jag kunde inte sitta i rullstol. Ingen bra bemötande när man kommer ditt. Det kändes att de är tvungna att jobba. De placerade mig i ett ostädat rum. När jag ber om en filt kastar de en filt på sängen