karta knapp bakgrund
Filter
Lediga tider
0
0
0
0
Öppettider
0
0

Personlig assistent

På vården.se kan du jämföra 1 Personliga assistenter i Umeå. Boka tid på den mottagning som passar dina behov bäst Läs mer.
1 mottagning i närheten av Umeå
primary care

Inga tillgängliga tjänster att boka online

Vad har personliga assistenter i Umeå för snittbetyg?

I nuläget finns det inga omdömen på personlig assistent i Umeå. Lämna gärna ett omdöme om just din personlig assistent i Umeå så att fler patienter kan hitta rätt vård!

Vilken personliga assistenter är bäst i Umeå?

Eftersom det inte finns några omdömen på personliga assistenter i Umeå idag så är det svårt att säga vilken som är bäst. Du kan till exempel jämföra öppettider eller adress, för att se vilken personliga assistenter som passar bäst för just dig.

Vilka personliga assistenter i Umeå har öppet på kvällar och helger?

Idag finns det inga personliga assistenter i Umeå som har öppet på kvällar eller helger. Om du vill nå en personlig assistent på kvällen eller på helgen kan du prova att utöka din sökning på Vården.se.

Vad är en personlig assistent?

Personlig assistans innebär att en eller flera personer stöttar dig i saker som du inte kan utföra på egen hand. Assistenterna hjälper dig med det som kallas för grundläggande behov. Det kan innefatta att få hjälp med att tvätta sig, äta, klä av och på sig, andas och gå på toaletten. Till grundläggande behov faller även förmågan att kommunicera med andra och att få assistans med sondmatning.

Både vuxna och barn kan få personlig assistans.

Hur hittar jag en personlig assistent?

För att hitta en personlig assistent kan du kontakta din kommun eller ansöka om assistans hos Försäkringskassan. Båda kan hjälpa dig att hitta lämplig assistans och ge råd om hur du kan anställa en personlig assistent. Det finns också assistansbolag som erbjuder rekrytering och förmedling av personliga assistenter.

Är en personlig assistent gratis?

En personlig assistent är inte gratis. Som assistansberättigad får du ekonomiskt stöd från Försäkringskassan, vilket täcker kostnaden för assistansen. Dock kan det finnas en egenavgift beroende på din inkomst och andel assistans som du beviljats. Priset för assistenten kan variera beroende på arbetsgivare och assistansbolag.

Vilka jobbar som personlig assistent?

En personlig assistent kan vara anställd av kommunen, privat arbetsgivare eller anställd av den assistansberättigade själv genom personlig assistansanordnare. Assistenter kan ha olika bakgrund och kompetens, men gemensamt är att de är utbildade och har erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättningar. En personlig assistent kan ha olika roller och ansvar beroende på den assistansberättigades behov, men de kan hjälpa med bland annat personlig vård, hushållsarbete, förflyttning, aktiviteter och fritid.