karta knapp bakgrund
Filter
Lediga tider
17
16
19
28
Öppettider
0
57

Estetisk tandvård i Norrmalm

Här på vården.se kan du hitta flera mottagningar i Norrmalm som erbjuder Estetisk tandvård. Få mer information och boka tid redan idag! Läs mer.
545 mottagningar i närheten av Norrmalm
Smile Kungshustandläkarna
5.0 (2)
Oden Dental
5.0 (4)

fr. 490 kr 
Stureplan Dental

Kvalident

City Dental
4.7 (48)

fr. 500 kr
Purakliniken

600 kr
Karlatandläkarna
5.0 (3)

Hornsgatans Tandvård
4.8 (31)

Tandläkare Siv Sladius
4.9 (49)
Tandea Södermalm
5.0 (7)

fr. 530 kr 
Drottning Dental, Norrmalm
5.0 (1)

595 kr 
PTJ Dental Tandakuten City
5.0 (2)

Tornkliniken
5.0 (1)

fr. 600 kr 
Tandläkare Elisabeth Ådén Jangenstål

fr. 640 kr 
Amini Dental
5.0 (37)
Tandea Hjorthagen
5.0 (3)

fr. 530 kr 
Estetik & Dental
5.0 (3)

Tandläkare Helena Thorsell, Kungsholmen

fr. 550 kr

Vilka behandlingar ingår i estetisk tandvård?

I begreppet kosmetisk tandvård ingår en rad olika behandlingar. Nedan tar vi upp några av de vanligaste.

Tandblekning - ge dina tänder en vitare nyans

Ökad ålder och viss typ av livsmedel kan missfärga tänderna. Tandblekning är en vanlig behandling idag som kan utföras både hemma eller hos tandläkaren. Metoden går ut på att använda en blekande gel, och hos tandläkaren kan man kombinera detta med ljusbehandling eller laser. Behandlingen på tandklinik tar en timme, men ofta behöver man upprepa proceduren vid flera tillfällen för att få ett bra resultat.

Bleker du tänderna hemma gör tandläkaren eller tandhygienisten en avgjutning av dina tänder och av den tillverkas en plastskena som du ska använda tillsammans med gelen. Behandling hemma sker under en till två timmar per dag, eller under natten. Att bleka tänderna själv tar lite längre tid, tre till fyra dagar, och om missfärgningarna är svåra kan det ta upp till två veckor.

Skalfasad

En skalfasad kan sättas på tänderna för att dölja sprickor, missfärgningar eller avslagna tänder men också för att jämna ut en tandrad. Skalen görs i tunt porslin, som sedan limmas fast utanpå den synliga delen av tanden. Att sätta på skalfasader är en kostsam behandling, och oftast räcker det med att man bara gör det på tänderna som syns mest, de längst fram.

Tandreglering

Tandreglering innebär att man påverkar tändernas placering. Oftast sker detta med hjälp av tandställning som man använder under ett till två år. Vilken typ av tandställning man behöver beror på typen av snedställning.

Har man trångt mellan tänderna breddar man avståndet genom att under lång tid trycka ut tandraden så att alla tänder får plats. Har man stora avstånd mellan tänderna använder man den typ av tandställning som ofta benämns ”räls”, och som drar ihop tandraden.

Vad kostar estetiska tandbehandlingar?

Tandvårdsbidraget täcker inte estetiska behandlingar och du får själv bekosta det. Prissättning på tandvård, såväl traditionell som estetisk, är fri vilket innebär att pris på olika behandlingar kan skilja sig mellan olika tandläkare.