Magnesium är en viktig mineral som påverkar många aspekter av vår hälsa. Till exempel hjälper magnesium våra muskler att fungera bra och skelettet att hålla sig starkt. Därför kan det vara bra att se till att du får i dig tillräckligt med magnesium om du ägnar dig mycket åt fysisk aktivitet eller om du ibland drabbas av svårförklarlig muskelsvaghet eller kramper.
När du har lämnat ditt prov hos Vital Upplands Väsby kommer du att få en lättförståelig presentation av ditt resultat i din individuella journal. Resultatet visar ditt aktuella magnesiumvärde och jämförs med referensvärdena för vad som är normalt för en frisk individ. Om något avviker från det vanliga, kommer Vitals läkare att förklara vad det kan innebära.
För att få ett korrekt resultat bör du 10 timmar innan provtagningen undvika alkohol, hård fysisk träning och fet mat. Det är också rekommenderat att du sitter och vilar i cirka 15 minuter innan du tar provet.
Kom ihåg att ta med dig giltig legitimation till provtagningen! Om du är sjuk ska du inte lämna prov, utan vänta i så fall tills du är helt frisk.
Välkommen att beställa ditt test för magnesium hos Vital Upplands Väsby redan idag!