Är du diabetiker så är det viktigt att du regelbundet kontrollerar ögonen, eftersom sjukdomen kan bidra till olika typer av ögonkomplikationer. Hos Ocavis Ögonklinik kan vi erbjuda ögonbottenfotografering med den senaste tekniken.
Vid diabetes kan det ibland ske förändringar i blodkärlen, inklusive de kärl som finns i ögats näthinna. Om dessa förändringar inte upptäcks i tid kan de på sikt leda till synförändingar och i värst fall blindhet. Så mycket som en tredjedel av alla med diabetes har någon typ av näthinneförändringar. Därför är det viktigt att regelbundet gå på ögonbottenfotograferingar, så eventuella förändringar kan upptäckas och behandlas i tid.
På Ocavis använder vi oss av Clarus ultra-widefield för ögonbottenfotografering. Det är en högteknologisk kamera som fångar upp tre gånger så mycket av näthinnans yta som en standardkamera. På så sätt kan förändringar som kanske annars skulle missas, fångas upp på bild. Den har också fördelarna att man inte behöver vidga pupillen innan fotografering och att bara 1-2 bilder krävs.
Vi är, så vitt vi vet, den enda ögonmottagningen i Stockholm som använder denna teknik.
Varmt välkommen till Ocavis Ögonklinik!