Grön starr

Boka tid hos Ögonmottagningen i Märsta för Grön starr.

Grön starr

Hos ögonmottagningen i Märsta kan du få hjälp med utredning och behandling av grön starr. Det är en ögonsjukdom som kan ge mycket allvarliga följder.

Vad är grön starr?

Grön starr, eller glaukom, är en sjukdom som påverkar synnerven. Den kan ge synfältsbortfall och i värsta fall leda till blindhet. Ofta kommer symtomen smygande och det kan dröja länge innan du märker av den.

Man kan inte bota grön starr, men om sjukdomen upptäcks i tid kan man behandla den effektivt. Därför är det viktigt att du går på regelbundna kontroller om du har grön starr i släkten eller högt tryck i ögat.

Varmt välkommen till oss på Ögonmottagningen i Märsta!

Letar du efter något annat? Se vilka fler tjänster som Ögonmottagningen i Märsta erbjuder.

Märsta
På Nymärsta Gränd 6 hittar du Ögonmottagningen i Märsta. Här kan du få hjälp med undersökning och behandling av olika ögonsjukdomar och synfel. Dessutom har vi en skelningsmottagning för både barn och vuxna och vi erbjuder ögonbottenfotografering för diabetiker. Vår andra mottagning hittar du i Rimbo . Vi arbetar på uppdrag av Stockholms läns landsting. Det här kan du få hjälp med På Ögonmottagningen i Märsta hanterar vi alla sedvanliga ögonsjukdomar och besvär. Du kan till exempel få hjälp med: Regelbundna syn- och ögonundersökningar Grå starr Grön starr Synfel Intyg Skelning Ögonbottenfotografering Skelningsmottagning Vi tar emot både barn och vuxna som har problem med skelning. Hos oss kan du få syn- och ögonundersökningar och vi hjälper till exempel patienter med dubbelseende eller läs- och skrivsvårigheter. Ögonbottenfotografering för diabetiker Om du är diabetiker är det viktigt att du regelbundet fotograferar ögonbotten, så man kan upptäcka och förebygga eventuella synfel. Hos oss undersöker en legitimerad läkare och diabetesspecialist bilderna som tas. Varmt välkommen till oss på Ögonmottagningen i Märsta!

4.8
Leo R.
14 feb, 2025
Ellan B.
12 feb, 2025
Proffsigt och ett underbart bemötande. Tryggt.