Hos oss på Vällingby Tandvårdscenter kan du göra en säker tandblekning. Innan tandblekningen påbörjas gör vi alltid en undersökning för att kontrollera att du inte har till exempel karies eller känsliga tandhalsar.
Hos oss på Vällingby Tandvårdscenter bleker vi dina tänder med Philips Zoom. Lampan används i kombination med en blekgel som appliceras på dina tänder. Själva blekningen tar 3 x 10 minuter och hela behandlingen inklusive förberedelser tar cirka en och en halv timme.
Philips Zoom är en blekningsmetod som är effektiv på de flesta missfärgningar. Graden av vithet varierar från patient till patient beroende på tändernas struktur.
Tandblekning kan orsaka tillfällig tandkänslighet med ilningar en till tre dagar efter behandlingen.
För att bibehålla resultatet av dina blekta tänder rekommenderar vi att du använder en tandkräm med extra fluor. Du kan även behöva göra en kortare blekning igen efter ett par år, antingen med en kortare behandling med Philips Zoom eller genom en hemblekning under ett par dagar.
Kontakta oss om du har några frågor om tandblekning!
Leg. Tandläkare
Leg. Tandhygienist