Ortodonti, tandreglering, betyder raka tänder.
Med olika former av tandställningar kan olika bettfel behandlas utan att dina tänder påverkas negativt. Tänderna kommer att ställas i en jämn tandbåge för att ge ett vackert leende med en optimal bitning.
Barn och vuxna som har någon form av felställning i tänder eller käkar kan genomgå en tandregleringsbehandling.
På konsultationen hos specialisten får du information om olika behandlingsmöjligheter. Där får du ett preliminärt terapi- och kostnadsförslag.
Vid första besöket gör vi en noggrann klinisk undersökning (förälder bör delta vid första besöket gällande barn och ungdomar), röntgenbilder, fotografering och vid behov tas även avtryck av tänder och käkar.
Behandlingsplaneringen sker utifrån undersökning, röntgenbilder, modeller samt fotografering. Dessa presenteras sedan i terapiinformation där du får utförlig information kring behandling, tid, munhygien, risker samt olika moment i din behandling.
Efter noggrann genomgång av behandlingsplan och dess olika moment med patienten (för barn och ungdomar tillsammans med förälder) startas behandlingen.
Du besöker oss inledningsvis var 8-12 vecka och sedan kan besöksintervallerna variera mellan 4-6 veckor.
Välkommen att kontakta oss på Pigg & Co om du har några frågor gällande tandreglering!
För barn- och ungdomar med betalningsgaranti kostar inte själva behandlingen något då Region Skåne står för kostnaderna. Vill du ha ha tandfärgade vita keramiska fästen (som syns mindre) får du stå för denna kostnad själv.
Betalande barn- och ungdomar, då du inte fått någon betalningsgaranti från Region Skåne, betalar samma kostnad som vuxna. Priserna kan variera från 14 000 kr och uppåt och beror på bettfelets omfattning och den bedömda behandlingstiden.
Ägare, leg Tandläkare samt specialist inom ortodonti
Ortodonti Tandsköterska
Leg. Tandläkare