Rotfyllning av framtand

När behövs en rotfyllning? En vanlig orsak till att en rotfyllning behövs är att pulpan (det som sitter inne i tanden) blivit infekterad,...

Boka tid hos Tandläkare Stefan Mälstad för Rotfyllning av framtand.

Rotfyllning av framtand

När behövs en rotfyllning?

En vanlig orsak till att en rotfyllning behövs är att pulpan (det som sitter inne i tanden) blivit infekterad, det vill säga att man fått karies. Om pulpan blir infekterad kan inte kroppens försvar skydda mot bakterier.

Rotfyllningen innebär då att tandläkaren gör rent tanden och rotfyller den så att bakterierna försvinner och inte längre kan attackera.

Du får oftast lokalbedövning innan behandlingen påbörjas. Om pulpan i den drabbade tanden är död behövs i regel ingen bedövning då risken för att känna smärta är mycket liten.

Vilket material används vid rotbehandling?

Det vanligaste materialet kallas guttaperka och är ett gummiliknande material som klistras fast i rotkanalen och sluter den.

För mer information om rotfyllning, välkommen att kontakta Stefan Mälstad!

Letar du efter något annat? Se vilka fler tjänster som Tandläkare Stefan Mälstad erbjuder.
Fullständig undersökning när du kommer som ny patient till oss.; Fyra röntgenbilder ingår.
Vanlig utdragning av en tand.; Alla moment ingår.;Om tanden behöver delas eller opereras ut blir behandlingen dyrare.
Lagning med plastfyllning, inklusive material.
I priset ingår allt material och tandtekniskt arbete.

Saltsjöbaden
Varmt välkommen till Tandläkare Stefan Mälstad! Vi erbjuder all form av tandvård i trivsamma lokaler mitt i Saltsjöbaden. Till oss är patienter välkomna som vill ha en personlig och lugn tandvård. Stefan Mälstad tog tandläkarexamen 1995 och har drivit sin klinik i Saltsjöbaden i snart 15 år. Vad vi kan hjälpa dig med Tandläkare Stefan Mälstad erbjuder allmäntandvård till barn och vuxna, och kan bland annat hjälpa dig med: Regelbundna undersökningar Förbyggande tandvård Lagningar Rotbehandlingar Tandutdragningar Bettskenor Tandersättningar Estetisk tandvård Kontakta oss för att boka tid!

Mats H.
5 mar, 2024