Copyright © 2026 Vården Online Sverige AB

Tandblekning är en vanlig behandling idag som kan utföras både hemma eller hos tandläkaren. Metoden går ut på att använda en blekande gel ibland i kombination med ljusbehandling eller laser.
Om du har hål, tandsten eller missfärgningar måste det åtgärdas innan du påbörjar en behandling. Det gör du enklast hos en av våra tandhygienister.
Hos oss på tandvårdsmottagningen tar behandlingen ungefär en timme. För ett riktigt bra resultat kan behandlingen behöva upprepas en till två gånger vid olika tillfällen.
För att kunna bleka dina tänder hemma måste en tandläkare avgjuta dina tänder för att tillverka en plastskena. I plastskenan applicerar du sedan ett blekmedel innan du fäster skenan på tänderna och låter den sitta i en till två timmar. Under behandlingen ska du undvika att äta, dricka och röka.
Det är viktigt att du före behandlingen borstar tänderna samt göra rent mellan dem.
Använd en tandkräm med extra fluor till dina tänder för att bibehålla slutresultatet.
Biverkningen av en tandblekning kan vara ökad känslighet i tänderna under en kort period efter genomförd behandling.
Välkommen att kontakta Nacka Tandvårdsteam för mer information!
Nacka Tandvårdsteam är en modern tandvårdsklinik i centrala Nacka. Praktiken etablerades för drygt 20 år sedan och har under de senaste åren renoverats och moderniserats med ny utrustning och digital röntgen. Vi erbjuder all typ av tandvård till hela familjen.
Vi tar emot remisser i...

Leg. tandläkare

Leg. tandläkare