Laromottagningen, Centralsjukhuset Karlstad är en vårdmottagning i Centralsjukhuset Karlstad.
Mottagningen ligger på Rosenborgsgatan, Karlstad, 65185 Centralsjukhuset Karlstad.
Vi är en specialiserad mottagning för läkemedelsassisterad behandling vid opioidberoende (LARO). Hos oss kan du få stöd i att komma ifrån ditt beroende med hjälp av läkemedelsbehandling och långsiktig rehabilitering för att på sikt få en stabilare livssituation samt förbättrad fysisk och psykisk hälsa. Till Laromottagningen kan man söka via egen vårdbegäran på 1177 eller på remiss via socialtjänst, hälso-och sjukvården eller frivården. Den som ordineras läkemedelsassisterad behandling vid opioidberoende ska ha fyllt 20 år och bedömts ha ett opioidberoende sedan minst ett år tillbaka. Om underlaget från remiss och journal styrker ett opioidberoende kallas du till ett bedömningssamtal. Därefter tas beslut om eventuell LARO. Enhetschef Monica Backman, 010-831 97 96
Källa: HSA-katalogen
ANNONS
ANNONS
Spelberoende kan påverka arbete, fritid och familj. Men det går att förändra, och det finns bra hjälp att få.

Oavsett hur länge du varit rökare är det aldrig för sent att sluta. Det finns bra hjälp att få om du vill sluta med tobak.