Vid Falu lasarett finns Dalarnas enda förlossningsavdelning.
Dygnet runt kan du komma i kontakt med personalen på förlossningsavdelningen på telefon:
023-49 21 76
023-49 22 95 Om vi vet att du kommer, kan vi bättre ta emot dig. Ibland kan det vara svårt att själv avgöra när det är dags att åka in till förlossningen.
Ring när du:
- har smärtsamma sammandragningar som tilltar i styrka och kommer...
Vid Falu lasarett finns Dalarnas enda förlossningsavdelning.
023-49 21 76
Ring när du:
- har smärtsamma sammandragningar som tilltar i styrka och kommer regelbundet.
- misstänker att vattnet gått - oavsett om det är lite eller mycket vatten.
- fått en blödning - oavsett om den är stor eller liten.
- haft oregelbundna smärtsamma sammandragningar under lång tid och känner att du behöver få hjälp att vila.
- känner oro över minskade fosterrörelser, drabbas av akuta besvär (smärta, svår huvudvärk m.m.)
Förlossningsavdelningen i Falun får mycket beröm för sin professionella och trevliga personal samt deras exceptionella samarbete. Många patienter uppskattar stödet de får under förlossningen och den trevliga attityden hos personalen. Faciliteterna är också mycket omtyckta. Dock kunde några patienter önska att de fick tidsuppgifter under förlossningen. Sammantaget är denna klinik en populär önskan för föräldrar som söker kvalitet och trygghet vid förlossning.