Förnya recept

Alla kan behöva förnya sitt recept och det är viktigt att förnya receptet i god tid så att du inte blir utan läkemedel. Många vårdgivare erbjuder idag receptförnyelse via nätet, men alla mottagningar gör inte det. Då kan du istället behöva kontakta dem genom att ringa eller boka en tid.

Läs mer

Vem?
Yrkeskategori
Vad?
Förnya recept
Var?
Ort
Fritextsök
Öppettider

BokningstypA - H

I - R

20 Träffar
Sortera på
(24)
Öppet, idag till 21:00

Blomman Vårdcentral, Malmö

Celsiusgatan 35, Malmö
(37)
Öppet, idag till 17:00

Gynmottagning Eva Svanborg

Skytteholmsvägen 47, Solna
(15)
Öppet, idag till 16:00

GynStockholm, S:t Göran

Friskvårdsvägen 1, Stockholm
(11)
Öppet, idag till 16:00

GynStockholm Kista

Knarrarnäsgatan 13, Kista
(4)
Öppet, idag till 17:00

Helsingborgs Vårdcentral

Nedre Nytorgsgatan 13, vån 6, Helsingborg
(3)
Öppet, idag till 16:00

GynStockholm Stadshagsgården

Sankt Göransgatan 126, Stockholm
Öppet, idag till 16:00

Vikens Vårdcentral

Apelvägen 7, Viken
klicka för att öppna
en interaktiv karta

 

Förnya recept

Hur fungerar receptförnyelse?

När du önskar förnya ditt recept på läkemedel gör läkaren en bedömning om du ska fortsätta med läkemedlet, om doseringen ska ändras och om du behöver göra några kontroller innan receptet kan förnyas.

Om läkaren gör en receptförnyelse skickas ditt recept digitalt och sedan kan du gå till valfritt svenskt apotek för att hämta ut läkemedlet. Om du förnyar ditt recept på nätet kan vissa apotek erbjuda hemleverans mot en kostnad.

Vilka recept kan förnyas på nätet?

Många recept kan förnyas på nätet, vilket gör att du slipper boka en tid och gå till vårdcentralen. De recept som brukar kunna förnyas online är recept på läkemedel som inte är beroendeframkallande eller kräver kroppsundersökning, provtagning eller annan åtgärd innan förnyelse. Det kan exempelvis vara förnyelse av preventivmedel, astmamedicin och krämer mot eksem eller acne.

Förnya ditt recept online

Det är enkelt att förnya ditt recept hos flera vårdcentraler, via till exempel 1177 Vårdguidens e-tjänster. Du kan även vända dig till en privat vårdgivare. Mer om hur du förnyar recept kan du läsa i vår guide här.

Genom att använda Vården.se godkänner du att vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Läs mer om cookies här.