Estetisk tandvård

Idag är det vanligt att man uppsöker tandvården av estetiska skäl och en av de vanligaste estetiska behandlingarna som utförs är tandblekning. Även snedställning av tänderna är vanligt att man vill rätta till.

Nya material på fyllningar som kan anpassas efter tandens naturliga färg gör att man byter ut gamla lagningar, och även detta räknas som estetisk tandvård.

Läs mer

Vem?
Yrkeskategori
Vad?
Estetisk tandvård
Var?
Ort
Fritextsök
Öppettider

BokningstypA - H

I - R

51 Träffar
Sortera på
(34)
Öppet, idag till 18:00
(67)
Öppet, idag till 17:00

Nacka Tandvårdsteam

Telefonstigen 2, Nacka
(65)
Öppet idag från 09:00

Ektorps Tandläkare

Ektorpsvägen 4, Nacka
(42)
Öppet, idag till 17:00

Tandläkare Siv Sladius

Odengatan 83, Stockholm
(17)
Öppet, idag till 17:00

Hornsgatans Tandvård

Hornsgatan 88, Stockholm
(13)
Öppet idag från 09:00

Narkoskliniken

Rålambsvägen 10, Stockholm
(9)
Öppet, idag till 17:30

Laholms Tandvårdsklinik

Trädgårdsgatan 11B, Laholm
(7)
Öppet, idag till 17:00

Hagakliniken

Hagalundsgatan 30, Solna
(7)
Öppet, idag till 17:00

Tandläkarhuset Odenplan

Odengatan 83, Stockholm
(8)
Öppet, idag till 17:00

Botkyrka Dental

Storvretsvägen 4, Tumba
(6)
Öppet, idag till 17:30

Kungstandläkarna

Fleminggatan 17, 4 tr, Stockholm
(5)
Öppet, idag till 17:00

LiTakliniken

Börjegatan 3A
(5)
Öppet, idag till 15:00

Birka Tandhälsa

Rörstrandsgatan 10, Stockholm
(5)
Öppet, idag till 17:00

Tandläkare Anders Malmberg

Kungsgatan 18, Stockholm
klicka för att öppna
en interaktiv karta

 

Estetisk tandvård

Vilka behandlingar ingår i estetisk tandvård?

I begreppet kosmetisk tandvård ingår en rad olika behandlingar. Nedan tar vi upp några av de vanligaste.

Tandblekning - ge dina tänder en vitare nyans

Ökad ålder och viss typ av livsmedel kan missfärga tänderna. Tandblekning är en vanlig behandling idag som kan utföras både hemma eller hos tandläkaren. Metoden går ut på att använda en blekande gel, och hos tandläkaren kan man kombinera detta med ljusbehandling eller laser. Behandlingen på tandklinik tar en timme, men ofta behöver man upprepa proceduren vid flera tillfällen för att få ett bra resultat.

Bleker du tänderna hemma gör tandläkaren eller tandhygienisten en avgjutning av dina tänder och av den tillverkas en plastskena som du ska använda tillsammans med gelen. Behandling hemma sker under en till två timmar per dag, eller under natten. Att bleka tänderna själv tar lite längre tid, tre till fyra dagar, och om missfärgningarna är svåra kan det ta upp till två veckor.

Skalfasad

En skalfasad kan sättas på tänderna för att dölja sprickor, missfärgningar eller avslagna tänder men också för att jämna ut en tandrad. Skalen görs i tunt porslin, som sedan limmas fast utanpå den synliga delen av tanden. Att sätta på skalfasader är en kostsam behandling, och oftast räcker det med att man bara gör det på tänderna som syns mest, de längst fram.

Tandreglering

Tandreglering innebär att man påverkar tändernas placering. Oftast sker detta med hjälp av tandställning som man använder under ett till två år. Vilken typ av tandställning man behöver beror på typen av snedställning.

Har man trångt mellan tänderna breddar man avståndet genom att under lång tid trycka ut tandraden så att alla tänder får plats. Har man stora avstånd mellan tänderna använder man den typ av tandställning som ofta benämns ”räls”, och som drar ihop tandraden.

Vad kostar estetiska tandbehandlingar?

Tandvårdsbidraget täcker inte estetiska behandlingar och du får själv bekosta det. Prissättning på tandvård, såväl traditionell som estetisk, är fri vilket innebär att pris på olika behandlingar kan skilja sig mellan olika tandläkare.

Genom att använda Vården.se godkänner du att vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Läs mer om cookies här.