Akut tandvård

De flesta människor behöver någon gång i livet hjälp med akut tandvård.

Läs mer

Vem?
Yrkeskategori
Vad?
Akut tandvård
Var?
Ort
Fritextsök
Öppettider

BokningstypA - H

I - R

Lista
Karta
110 Träffar
Sortera på
(67)
Öppet, idag till 17:00

Nacka Tandvårdsteam

Telefonstigen 2, Nacka
(66)
Öppet idag från 08:00
(30)
Öppet idag från 08:00

Din Tandläkare i Solna AB

Hotellgatan 3, 5 tr, Läkarhuset i Solna Centrum, Solna
(29)
Öppet idag från 08:00

Stockholms Tandhälsa Odenplan

Dalagatan 42, Stockholm
(29)
Öppet idag från 10:00

Abbas Dental, Helsingborg

Kullagatan 52, Helsingborg
(67)
Öppet idag från 09:00

Ektorps Tandläkare

Ektorpsvägen 4, Nacka
(31)
Öppet idag från 10:00

Tandläkare Yasser Kayyali

Drottninggatan 20-22, Helsingborg
(43)
Öppet idag från 08:00

Tandläkare Siv Sladius

Odengatan 83, Stockholm
(17)
Öppet måndag från 08:00
(31)
Öppet, idag till 21:00

City Dental

Drottninggatan 27, Stockholm
(19)
Öppet idag från 08:00

Dental Kompaniet

Ljungmyrsvägen 2, Täby
(14)
Öppet, idag till 17:00

Folktandvården Kista

Kista Galleria, trappa 5, plan 1
(11)
Öppet måndag från 07:30

Tandläkare Cleopatra Eriksson

Repslagaregatan 13, Norrköping
(12)
Öppet idag från 08:30

Svea Tandläkarpraktik

Sveavägen 45, Stockholm
(9)
Öppet idag från 08:00

Botkyrka Dental

Storvretsvägen 4, Tumba
(70)
Öppet idag från 08:00

Gloss & Floss

Ölandsgatan 42, Stockholm
(35)
Öppet idag från 08:00

 

Akut tandvård

Vanligaste orsakerna till att patienter söker akut tandvård är för att man har drabbats av akut tandvärk, bitit sönder en tand, en fyllning har lossnat eller att man har tappat en krona eller bro. Patienter som har akuta tandproblem bör söka hjälp då obehandlade besvär oftast inte blir bättre av sig självt.

Mer om akuttandvård

De flesta människor behöver någon gång i livet hjälp med akut tandvård. Vanligaste orsakerna till att patienter söker akut tandvård är för att man har drabbats av aku ttandvärk, bitit sönder en tand, en fyllning har lossnat eller att man har tappat en krona eller bro. Patienter som har akuta tandproblem bör söka hjälp då obehandlade besvär oftast inte blir bättre av sig självt.

Vilka utför akut tandvårdsbehandling?

Vid akuta besvär ska du i första hand vända dig till din ordinarie tandläkare. Om din vanliga tandläkare inte kan ta emot dig, kanske är mottagningen fullbokad eller har stängt, kan du vända dig till närmaste akutmottagning. Akutmottagningar tar emot alla, oavsett var du är skriven.

Akut tandvärk

Tandvärk kan bero på många olika anledningar och den vanligaste orsaken är att man har fått en infektion i tanden. Tandvärk kan komma plötsligt och du kan ha ilningar, känna dig öm och vara svullen. Om tandens emalj är skadad eller om du har inflammation i pulpan, kan du också få tandvärk.

Det är viktigt att söka vård för tandvärk oavsett om värken kommer och går eller om besvären förvärras. Om du till exempel inte behandlar en inflammation kan varbildning sprida sig till andra områden i ansiktet.

Tand som är grå

Om du har får en skada på tanden kan den ändra färg och bli grå. Ett färgbyte tyder på att tanden har blivit infekterad då pulpan i tanden har skadats eller dött. På en tandläkarmottagning kan din mun röntgas för att se om fler skador uppstått på tanden.

Tandlossning

Om ditt tandkött blöder kan det tyda på att man har en inflammation eller en tand som sitter löst, då bakterier har suttit på tanden eller i tandköttsfickorna under en längre tid. Om din tand sitter löst kan en operation behövas för att tandköttet ska bli friskt igen. Tandläkaren skär då bort det inflammerade tandköttet och rensar runt tanden.

Förebygg akuttandvärk på barn

Då många barn är aktiva i olika sporter kan de löpa större risk för att skada sina tänder, speciellt sporter som involverar klubbor. Med hjälp av tandskydd kan de förebygga eventuella skador. För barn med utstående framtänder är det extra viktigt med tandskydd.

Om ett barn slår ut en eller flera av sina mjölktänder är det viktigt att söka hjälp så att de permanenta tänderna inte förstörs.