Enkelt & smidigt
Inget obligatoriskt videobesök
Skickas direkt till transportstyrelsen
Helt digitalt förfarande
1. Identifiera och fyll i formulär. Identifiera dig med BankID och fyll i vårt enkla hälsoformulär. Det tar max 5 minuter och innehåller frågor relevanta för körkortsinnehav.
2. Läkarbedömning: En legitimerad svensk läkare granskar din hälsodeklaration och bedömer din lämplighet för körkort enligt Transportstyrelsens krav.
3. Intyg till transportstyrelsen: Efter godkännande skickas ditt körkortsintyg digitalt direkt till Transportstyrelsen. Du får bekräftelse via chatten.
Du ska ansöka när:
Du ansöker om nytt C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE körkort
Du behöver taxiförarlegitimation
Ditt befintliga körkortsintyg går ut om 6 månader
Du fyller 45 år och har C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE körkort
Fråga: Går det att göra körkortsintyg online?
Svar: Transportstyrelsen har reviderat sina bestämmelser med verkan från den första februari 2025, vilket nu möjliggör att läkarintyg kan erhållas på distans eller via nätet.
Fråga: Måste vi ha videobesök?
Svar: Nej, ett videobesök är inte nödvändigt. Utvärderingen av ditt ärende genomförs istället via textchatt.
Fråga: Vilka behörigheter utfärdar ni?
Svar: Vi utfärdar medicinska intyg som gäller för körkortsbehörigheterna C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE samt för taxiförarlegitimation.
Fråga: Skickar ni intyget direkt till transportstyrelsen?
Svar: Helt korrekt, intyget överförs omedelbart i digitalt format till både Transportstyrelsen och 1177.
Fråga: Hur långt tid tar processen?
Svar: Ditt ärende hanteras vanligen inom en arbetsdag. Intyget skickas därefter digitalt och omedelbart till Transportstyrelsen så fort det har blivit godkänt.
DoktorCenter erbjuder modern digital vård där du kan söka hjälp när och var det passar dig. Här slipper du telefonköer, väntrum och långa väntetider – istället skickar du enkelt in ditt ärende online och får hjä...
Webbsida
doktorcenter.se