1/4

Rygginstitutet Sundsvall

4.7 av 5
(11 patientomdömen)
karta knapp bakgrund

Sundsvall

Öppet idag till 15:00

Rygginstitutet Sundsvall

Misstänker du att du har drabbats av utmattningssyndrom? Då kan du få hjälp hos Rygginstitutet i Sundsvall!

Så känner du igen utmattningssyndrom

Utmattningssyndrom är den snabbast ökande sjukskrivningsfaktorn i samhället idag och kan ta sig lite olika uttryck hos olika personer, men det är vanligt att du får både psykiska och fysiska symtom samtidigt. Du kanske känner igen dig i att du:

 • upplever en stark trötthet, som inte går att vila bort
 • har problem med sömnen
 • känner dig lättirriterad, orolig och nedstämd
 • har problem med att minnas saker
 • har koncentrationssvårigheter
 • har fysiska besvär, som hjärtklappning, yrsel eller värk. 

I över 30 år har Rygginstitutet Sundsvall dedikerat sig åt stress- och utmattningsrehabilitering. Rygginstitutet använder sig utav multimodala team för att stötta dig i din rehabilitering och hjälpa till med beteendeförändringar som ger påtagliga resultat. Detta beror på att smärta, stress och utmattning påverkas av en rad faktorer inklusive fysiska, emotionella, psykologiska och sociala aspekter.

Kontakta oss på Rygginstitutet Sundsvall om du har frågor om hur vi kan hjälpa dig!

Om oss

Välkommen till Rygginstitutet Sundsvall!

På Institutsvägen 8 i Sundsvall hittar du Rygginstitutet Sundsvall, en klinik som erbjuder rehabiltering sedan 1961! På Rygginstitutet i Sundsvall arbetar vi med multimodala team som stödjer dig i din rehab och den beteendeförändring som ger resultat, detta då både smärta, stress och utmattning påverkas av fysiska, emotionella, psykologiska och sociala faktorer.

Rygginstitutet Sundsvall ligger nära naturen och här har vi har egen pool där vi bedriver delar av rehabiliteringen. Vi har boendedel på våra anläggningar och kan erbjuda boende under rehabperioden om det finns ett behov och din arbetsgivare/region finansierar. Rehabiliteringen sker under en längre sammanhängande period i syfte att ge ett bra avstamp i din rehabiliteringsprocess.

Vanliga besvär som Rygginstitutet Sundsvall kan behandla:

Rygginstitutet Sundsvall erbjuder professionell rehabilitering för personer med olika problem i rörelseapparaten, såsom:

 • ryggproblem 
 • nacksmärta 
 • ledsmärta 
 • fibromyalgi
 • EDS 
 • reumatism.

Vi är särskilt inriktade på att hjälpa personer som upplever både smärtproblem och stressrelaterade besvär. Kommer du från bygg eller skog finns det en stiftelse som kan hjälpa till med finansieringen av din rehab. Vi ordnar också utbildningar – kontakta Rygginstitutet Sundsvall för mer information.

Minska besvär och din självkänsla hos Rygginstitutet Sundsvall

Rygginstitutet Sundsvalls främsta mål är att återställa funktionalitet, främja och bevara arbetsförmågan under hela livet, öka självkänsla och motivation, minska upplevda besvär samt minska frånvaro från arbete och vårdkonsumtion.

Om du har haft ryggproblem i tre till sex månader och har redan sökt hjälp via vårdcentralen utan att uppnå önskat resultat, är du välkommen att söka hjälp hos oss. Vi erbjuder även rehabilitering vid utmattningssyndrom.

Till Rygginstitutet kommer du via remiss från Region Jämtland/Härjedalen, företagshälsovården, arbetsgivare, Galaxen bygg, med flera.

Varmt välkommen att boka en tid hos oss på Rygginstitutet i Sundsvall!

Informationen uppdaterades 10:05 - 10 aug, 2023

Omdömen från patienter

Vårdkvalitet
4.82 av 5
Tillgänglighet
4.73 av 5
Lokal och hygien
4.36 av 5
Information
4.91 av 5
4.7 av 5

Baserat på 11 omdömen

Spontant omdöme
4 maj, 2024

Jag tycker att det gick super bra trevlig personal och det var super skönt!😇😇🙏

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information
Spontant omdöme
13 apr, 2024

Trivdes väldigt bra på Ryggis, synd att det blev privata saker som gjorde att jag missade några dagar. Mycket bra personal.

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information
Spontant omdöme
12 apr, 2024

Professionella fysioterapeuter arbetsterapeuter och psykolog, bra handledning bra föreläsningar om kroppen och själen gav mig bra verktyg för att kunna gå vidare med livet och kroppen!

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information
Spontant omdöme
26 mar, 2024

Fantastisk personal Sämre ”utrustning” i gemensamma lokaler, tex sittmöbler som inte fungerar bra med dåliga ryggar mm Skulle också önskat information om rehab-kedjan redan från start. Men allt som allt - fantastiskt!

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information
Spontant omdöme
13 nov, 2023

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information

Kontakt och öppettider

Öppettider

Måndag - Torsdag:08:00 - 16:00
Fredag:08:00 - 15:00

Besöksadress

Sundsvall

Telefonnummer

060-64 7# ## Visa nummer
Loading map

Relaterade kategorier