Vi på Familjeterapeuterna Syd i Nässjö kan erbjuda behandling genom kognitiv beteendeterapi, mer känt som KBT.
KBT är en gren inom psykoterapin, där tonvikten ligger på samspelet mellan individen och omgivningen. Genom att identifiera negativa tankemönster och beteenden kan du sedan, tillsammans med din terapeut, hitta metoder för att förändra dessa mönster. På så sätt kan dina problem minska, försvinna helt eller helt enkelt sluta utgöra ett hinder i ditt liv.
KBT är en form av samtalsterapi, där du och din terapeut samtalar enskilt. Utöver det kan du också få med dig övningar som du ska göra hemma, mellan samtalen. Du kommer tillsammans med din terapeut överens om hur behandlingen ska läggas upp för att passa dig bäst.
Metoder som terapeuten kan använda sig av under en behandling med KBT är till exempel:
Välkommen att boka en tid hos Familjeterapeuterna Syd i Nässjö, eller kontakta oss om du har frågor kring KBT!
Verksamhetschef, Prästvigd för Svenska kyrkan, leg Psykoterapeut, Handledare i psykoterapi (UHÄ), aukt Familjerådgivare, cert i Sorgbearbetningsmetoden
leg Psykoterapeut, Socionom, Familjerådgivare, Familjeterapeut, Familjebehandlare, Handledare i psykoterapi (UHÄ)