Intensivvårdsavdelning Hudiksvall
specialist care

Intensivvårdsavdelning Hudiksvall

, Hudiksvall
karta knapp bakgrund

Kungsgatan 33,824 43 Hudiksvall

Öppet idag till 23:59

Om oss

Till intensivvårdsavdelningen (IVA) kommer patienter som behöver övervakning och behandling dygnet runt i samband med svåra sjukdomstillstånd. Patienterna kommer från akutmottagningen, vårdavdelningar eller centraloperation.

Det finns inga fasta besökstider, men du kan få vänta vid morgonskötsel, ronder och vid undersökningar. Kom gärna överens med personalen när det är lämpligt att komma på besök. Då utrymmet runt patienten är begränsat är det bra om det max är två personer som besöker patienten samtidigt. Det är bra om det är en i familjen som är kontaktperson.

Om du känner dig tveksam till besök på grund av egen sjukdom kan du rådfråga ansvarig sjuksköterska. Det finns ett övernattningsrum i anslutning till avdelningen som du som närstående kan låna. Vid behov kan prioritering av rummet bli nödvändig.
Att besöka en intensivvårdsavdelning kan upplevas obehagligt och skrämmande. Miljön innehåller många tekniska apparater och patienten kan vara uppkopplade med sladdar. Inför första besöket får du information av personalen om miljön där din närstående vårdas.

Du som anhörig ska känna dig delaktig och väl informerad under vårdtiden. Vården ska därför ske i dialog med dig som närstående. Tveka inte att fråga om du behöver mer information eller om du vill berätta något som du tror att vi behöver veta. Vid akuta situationer är målet att kunna erbjuda läkarsamtal dygnet runt. När din närståendes tillstånd har stabiliserats tas läkarsamtalen dagtid.

För att orka vara ett stöd till någon som är svårt sjuk måste du ta hand om dig själv. Det är viktigt att äta och vila för att orka vara ett stöd. Det finns en kurator som kan hjälpa dig om du har behov av samtal eller om du har praktiska problem med exempelvis intyg, ekonomi och hur räkningar betalas när någon är sjuk. Det finns även tillgång till sjukhuspräst.

Informationen uppdaterades 01:28 - 1 okt, 2022

ANNONS

Vill du veta hur din kropp mår? Boka en hälsokontroll hos Svensk Provtagning!

Svensk Provtagning erbjuder

  • ett stort utbud av hälsokontroller i olika omfattning
  • provsvar inom 5-7 dagar
  • över 155 provtagningsenheter från Kiruna i norr till Malmö i söder.
Boka hälsokontroll hos Svensk provtagning

Omdömen från patienter

Vårdkvalitet
0 av 5
Tillgänglighet
0 av 5
Lokal och hygien
0 av 5
Information
0 av 5

Denna vårdgivare har inga omdömen än. Var den första att lämna omdöme!

Kontakt och öppettider

Öppettider

Måndag - Söndag:00:00 - 23:59

Telefonnummer

+466509#### Visa nummer

Relaterade kategorier

Verksamheten är verksam inom

Sjukhus (BT), Intensivvård, allmän, Intensivvård, hjärta, Intensivvård, neuro, Intensivvård, thorax