Öppenvård 2 psykiatri, Östersund
mental health

Öppenvård 2 psykiatri

, Östersund
1.5 av 5
(4 patientomdömen)
karta knapp bakgrund

Fältjägargränd 6,831 30 Östersund, Östersund

Om oss

Öppenvård 2 är en specialiserad öppenvårdsmottagning inom område psykiatri, Östersunds sjukhus. Vårt uppdrag är att erbjuda bedömning, utredning och behandling utifrån olika psykiatriska tillstånd. Inom Öppenvård 2 kan du som patient få stöd med: Ångestsyndrom som social fobi, panikångestsyndrom och GAD. Tvångssyndrom (OCD) och relaterade syndrom samt traumarelaterade tillstånd såsom PTSD. Detta vid tydligt nedsatt funktionsförmåga eller att det finns suicidrisk, och som är i behov av specialistpsykiatrisk vård.
Affektiva syndrom eller förstämningssyndrom är psykiska tillstånd som berör känslorna, även kallat affekterna, ett exempel på sådant syndrom är depression. De affektiva syndromen omfattar egentlig depression, melankoli, dystymi, och bipolära tillstånd. Bipolära syndrom innefattar den mer allvarliga störningen bipolärt syndrom typ 1 och den mindre uttalade störningen bipolärt syndrom typ 2. Typ 1 kallades tidigare manodepressiv sjukdom. Hos dessa personer förekommer perioder med sjuklig upprymdhet, maniska faser, och depressiva perioder. Personer med typ 2 har enstaka hypomana, överaktiva, episoder samt depressiva perioder. Konsultativ funktion som stöd vid psykiatrisk sjuklighet hos äldre, minnessjukdomar och demenssjukdomar. Utredning av minnessvårigheter på remiss från primärvård eller företagshälsovård. Samarbete med neurologen för att stödja vid avgränsning och upptäckt av neurologiska sjukdomar samt komplikationer till neurologiska sjukdomar.

Informationen uppdaterades 01:31 - 1 okt, 2022

ANNONS

Vill du veta hur din kropp mår? Boka en hälsokontroll hos Svensk Provtagning!

Svensk Provtagning erbjuder

  • ett stort utbud av hälsokontroller i olika omfattning
  • provsvar inom 5-7 dagar
  • över 155 provtagningsenheter från Kiruna i norr till Malmö i söder.
Boka hälsokontroll hos Svensk provtagning

Omdömen från patienter

Vårdkvalitet
1 av 5
Tillgänglighet
1.25 av 5
Lokal och hygien
2.75 av 5
Information
1 av 5
1.5 av 5

Baserat på 4 omdömen

Spontant omdöme
15 maj, 2023

Blivit plockade bort från kö efter 4 på ptsd behandling år utan förklaringar! Väldigt dåligt bemötande med sjuksköterskor! När man försöker ringde när man behöver hjälp ville verkligen prata med nån. Istället fick hjälp de ville bara blivit av så snart som möjligt.

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information
Spontant omdöme
21 okt, 2022

Helt ohållbart, vården har sedan länge varit lidande, mycket pga att endast ha stafettläkare som gör att få en kontinuerlig vård så gott som omöjligt. Jag har också väntat över 4 år på att få någon att prata med men dom kan ha glömt bort det, det skulle inte vara första gången. Uppföljning finns knappast, har tappat räkningen hur många gånger jag fått en tid bara för att få den inställd och sen aldrig höra ifrån dem igen. Och nu kan det knappt ens upprätthålla patient rättigheter längre. Har väntat 4 månader nu bara för att få den nya fasta vårdkontakt jag är berättigad, fortfarande ingenting

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information
Spontant omdöme
12 sep, 2022

Fullständigt havererat system för patioenter i den kategori vård som förmodas behövas, näst intill omöjligt att få kontakt, misstag i förskrivningar, slarv med uppföljningar, skrämmande dålig och katastrof för dom som är i behov av denna inrättning

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information
Spontant omdöme
27 apr, 2021

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information

Kontakt och öppettider

Telefontider

Måndag:09:00 - 11:00
Onsdag - Fredag:09:00 - 11:00

Telefonnummer

+466315#### Visa nummer

Relaterade kategorier

Verksamheten är verksam inom

Affektiva sjukdomar, verksamhet, Psykiatri, vuxna, Sjukhus (BT)